Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

TV-out via coax

Anoniem
Red Dragon
5 antwoorden
 • Ik heb een Nvidia Geforce 4 Ti4200 met een TV-Out erop. Nu is mijn vraag dus, zoals je dat hebt kunnen zien aan het onderwerp, kan ik via een coax-kabel beeld op mijn JVC breedbeeld tv krijgen of heb ik daar een andere kabel voor nodig + een SCART-blokje??

  Gilbert
 • zoals je gezien heb zit er geen COAX aansluiting op je ti 4200.

  hoe je alles moet aansluiten staat hier: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=60274
 • Coax is nou niet echt de aangewezen weg. Moet wel kunnen, maar dan alleen met een bonk electronica (rf modulator).

  De tv-out is een een s-vhs aansluiting. Gerede kans dat die wel op je tv zit. Zo niet, dan heb je een kabel nodig met aan de ene kant s-vhs en aan de andere scart.
 • [quote:3693e7b2c9="gerben"]Coax is nou niet echt de aangewezen weg. Moet wel kunnen, maar dan alleen met een bonk electronica (rf modulator).
  [/quote:3693e7b2c9] Soms ook composiet aanwezig (bij mijn videokaart tenminste). Even in de MSI Geforce 4 handleiding gekeken. Enne die RF modulator, is alleen nodig als het signaal via de antenne ingang naar de TV gaat. Het is mij niet duidelijk of dat de bedoeling is.

  Er wordt in alle toonaarden gezwegen over de impedanties van de composiet en s-VHS in/uitgangen. Ik verwacht dus dat deze gewoon bedoeld zijn voor 75 Ohm (min of meer standaard) dus coax kabel is best wel geschikt. Er zijn hele mooie dunnen kabels te koop …
  Best wel vreemd dat de handleiding er niets over zegt, want video is niet zonder meer laag frequent te noemen. Dus kans op reflecties als de boel verkeerd wordt aangesloten. En de impedantie is daarbij cruciaal.
 • Bedankt voor jullie antwoorden.

  Als ik het dus allemaal goed begrijp zal ik aan de slag moeten met SCART.
  Welke kabels heb ik hier precies voor nodig (Plaatje??)? Ik heb bij mijn VGA-kaart ook een kabeltje erbij gekregen met een tulp uitgang. Moet ik dan een kabel hebben die vanuit deze uitgang splitst in twee uitgangen (VGA + geluid)?

  Gilbert

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.