Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

grafische kaart en videobewerking

Anoniem
rwilligen
3 antwoorden
 • hallo, ik sta op het punt om een nieuwe pc te kopen. ik ben van plan een wat oudere matrox kaart te kopen (g550). dit omdat ik een perfecte beeldkwaliteit (2D) wil. spelletjes spelletjes speel ik nooit. nu zal ik wellicht in de nabije toekomst met videobewerking aan de slag gaan. is deze kaart dan een beperking of maakt het niet uit welke grafische kaart in het systeem zit zolag het systeem zelf krachtig genoeg is?
  alvast dank voor jullie reactie
  gr ad koch
 • G550 (+ een 21 inch ) is het ultieme genot voor videobewerken, niets aan veranderen, ook niet de nieuwe Parhelia kopen die is minder scherp.

  Mijn G400-16 mb kan probleemloos een 1600x1200@85Hz@24bits overlay weergeven van een 768x576 videospoor, meer is er miz niet te wensen……

  (nou ja ok, een G550 kan waarschijnlijk een fullres.video overlay maken op 1800x1440 @85hz@24bits… :lol: )
 • Ben ik niet met je eens. Ik vind de Parhelia beter dan de G550 (deze heb ik ook gehad). Vooral de controle die je zelf hebt met 2D anti aliasing is geweldig. Daarnaast kun je met de Parhelia dual VGA draaien en dan ook nog eens de TV erbij aansturen dankzij triplehead. Dat lijkt me toch ideaal als je video gaat monteren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.