Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

nieuwe videokaart voor een oud systeem

Anoniem
Superfly
9 antwoorden
 • OUDE SYSTEEM: p2 350 met 448 mb met een gf1 ja er zijn nog mensen die het daarmee moeten doen :-) wil ik upgraden naar een p3 650 met 448 mb. Maar moet ik daar nou die ati radeon 900 in knallen of is er nog een betere kaart die er in kan????
 • Volgens mij zou je beter een heel nieuw system kunnen kopen, of een iets oudere videokaart.
 • Ga je een je een P-III 650 stoppen in een PII-mobo ?

  Volgens mij kan je beter een nieuw basis systeem in elkaar zetten
 • zou je niet iets met een amd duron in elkaar zetten ofzo? kost niet eens zo gek veel geld…
 • nee nee geen nieuw systeem de p3 650 heb ik gekregen van een collega en mijn moederbord kan het aan. dan blijft er over 2 x hd 20 G, 448 mb,24x liteon CDRW, SB LIVE Platinum bla bla dit allemaal op een 19 inch Hansol monitor.Het enigste wat mij rest om deze pc aan mijn kids te geven is de videokaart te upgraden lijkt mij. Gaarne jullie hulp met het kiezen van een juiste kaart voor deze config. :lol:
 • de Ati radeon 9000 is dan een mooie kaart voor dat systeem. je heb dan volledige DirectX 8.1 ondersteuning voor slechts +/- 105 euro.

  de kaart is wel wat aan de snelle kant voor dat systeem maar van overkill is nog geen sprake.

  als je 105 Euro te veel geld vind zou ik eens kijken naar de Ati Radeon 7500 of en Sis Xabre 400
 • nee ik vind dat niet teveel geld en ik hoorde al zoiets over die kaart (snel en goed) die zeker voor dat geld heel aantrekelijk is.Ik had bijna een gf2 gts voor iets meer dan die prijs gekocht,maar twijfelde of die wel goed zou werken in mijn systeem. Hoezo is deze kaart eigenlijk te snel voor mijn systeem of komt de kaart niet helemaal tot zijn recht in mijn machine ????
 • thnx a lott btw Red Dragon voor de tips. Ik denk dat ik mijn gf1 tje dan maar verkoop en zo'n 8500 ga aanschaffen dat word weer een marktplaatsje of zo hehehe :-)
 • [quote:8d8d7d392c="Superfly"]Hoezo is deze kaart eigenlijk te snel voor mijn systeem of komt de kaart niet helemaal tot zijn recht in mijn machine ????[/quote:8d8d7d392c]

  De Radeon 9000 en 8500 (LE) komen idd niet helemaal tot zijn recht in die pc. deze kaarten hebben veel meer in hun mars dan wat jij eruit zal halen. echter het is geen reden om ze niet te kopen, eerder een reden om je systeen in de toekomst nog verder up te graden

  de Radeon 9000XT 64mb is het goedkoopst en je zult in jou systeem geen verschil merken als je er een Radeon 8500 LE 128mb in zet. ik zou daarom gewoon voor de 9000XT gaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.