Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Ervaringen met tft scherm

Anoniem
Long John
6 antwoorden
 • Ik zit er over te denken om een tft monitor aan te schaffen.
  Nu heb ik me al laten vertellen dat die niet echt super geschikt zijn voor fotobewerking, maar hoe zit het met games?
  En bevalt een tft beter dan een crt monitor?
 • Het is en blijft natuurlijk een persoonlijk iets, of je de voorkeur geeft voor een crt of een tft. Veel mensen vinden een CRT monitor scherper en ook geven ze een voorkeur aan een CRT omdat deze een snellere reactietijd heeft dan een TFT (belangrijk voor games). Ik moet inderdaad toegeven dat een CRT iets scherper is, maar op zich (vind ik) zijn games er goed mee te spelen. Dan speel ik vaak GP 3 en Unreal Tournament. Tft is inderdaad niet goed geschikt voor fotobewerking, omdat CRT's meer kleuren kunnen weergeven (ofwel: de kleurechtheid van een foto op een TFT is niet goed).

  Ik zou zeggen, ga eens in een winkel het een en ander bekijken / uitproberen, want over dit onderwerp kan je eindeloos twisten..
 • Je loopt een beetje achter, vroeger konden de TFT schermen inderdaad vaak niet alle kleuren weergeven maar dat is al weer een poosje achterhaald. el kom je vooral in de geodkopere schermen nog wel de TFT's tegen die niet geschikt zijn alle kleuren weer te geven.

  Gewoon even geod kijken naar de specificaties van het sherm en dan vooral naar het aantal echte kleuren wat opgegeven word.
 • ik dacht dat crt's nog steeds beter geschikt waren voor fotobewerking, maar goed, die ontwikkeling met tft's gaat op dit moment echt behoorlijk snel.. :lol:
 • Je koopt nog steeds wel voor veel minder geld een veel grootter scherm en van dat punt gezien ben je beter uit maar voor de rest zie ik geen probleem. Ik werk veel met PhotoShop en TFT maar bevalt met goed.
 • Ik heb hier en daar gekeken en ik ben er uit!
  Het is geworden de Samsung Syncmaster 152 T!
  En als ik dat nu vergelijk met een gewone monitor, dan wil ik NOOIT meer iets anders! :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.