Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Welke Videokaart?

Anoniem
Red Dragon
5 antwoorden
 • Hallo,

  Op dit moment heb ik een Viper 550 videokaart in een Pentium II 350 met 320 MB geheugen. Ik wil een DVDrom aanschaffen, en goed DVD kunnen kijken. Is dat nog mogelijk met deze videokaart? Of is hij toch achterhaald, en is het beter een nieuwe aan te schaffen?
  Ik wil tot maximaal 100 Euro besteden aan een videokaart.
  Welke raden jullie aan? Ik wil dus voornamelijk DVD kijken, en af en toe spellen spelen. Het hoeft dus niet het aller nieuwste te zijn!

  Alvast bedankt.
 • Omdat je voor DVD kijken eigenlijk een 500mhz of snellere cpu nodig heb om het vloeiend weer te kunnen geven heb je ook een MPEG2 Decoder kaart nodig.
  Dit is een PCI kaart welke het MOEG2 DVD signaal decodeerd omdat de 350mhz CPU daar veel te veel moeite mee heeft.

  als je alleen maar DVD wilt kijken hoef je alleen maar een zo'n MPEG2 decoder kaart te kopen en kan je het gewoon af met je viper 550.

  als je ook wat games wilt doen, zou ik een radeon 7500 erbij kopen. alles wat je er sneller dan die kaart in stopt is het geld niet waard omdat je het niet kan benutten met een dergelijk systeem.
 • Ik kan heel goed op die configuratie DVD kijken. Loopt zelfs soepel op een celeron 466..
 • Heb jij dan wel een MPEG2 decoder kaart erbij? Of da niet eens?
  Heb ik behalve (eventueel) die MPEG2 kaart, nog meer nodig om goed DVD te kijken? De Viper bevalt jou dus goed?
 • Ik dacht dat je om vloeiend dvd's te kijken 'slechts' een PII 300 nodig had… Bijvoorbeeld een programma als PowerDVD raadt een PII 350 aan, dus daarop dvd's kijken moet prima te doen zijn…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.