Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

AGP size in BIOS

Anoniem
Red Dragon
20 antwoorden
 • meestal stelt men dit in op de helft van de hoeveelheid interngeheugen van je systeem, dus bij 512MB intern zet je heb op 256 (pfff, das nog ff flink rekenen zo laat op de avond :wink: )
 • In het bios kun je verschillende geheugeninstellingen aangeven voor je AGP size. Ik heb nu net een G-force 4400 TI gekocht (128MB). Kan ik dan in het BIOS 128MB AGP-size hanteren, of is die instelling voor iets heel anders bedoeld?
 • Deze vraag en het antwoord is ook te vinden in de FAQ. het is namelijk een veel gestelde vraag. daarom heb ik een FAQ gemaakt zodat de vraag niet meer gesteld hoeft te worden, jammer dat weinig mensen de moeite nemen hun vraag in de FAQ op te zoeken :cry:
 • Sorry Dragon. Ik ga meteen de Faq lezen. :P
 • Alleen jammer dat het antwoord in de FAQ fout is. Het slaat namelijk nergens op.
 • [quote:e285357e87="gerben"]Alleen jammer dat het antwoord in de FAQ fout is. Het slaat namelijk nergens op.[/quote:e285357e87]

  Wel jammer dat je dan niet even het juiste antwoord post en alleen maar meldt dat het nergens op slaat.

  Ik wil hem graag veranderen als je mij wilt uitleggen hoe het wel zit.
 • Faq upgedate ivm met de AGP Aparture size kwestie

  na wat research heb ik er een beter antwoord op kunnen geven, helaas heeft Gerben me niet geholpen.
 • Lijkt me meer een taak voor de FAQ schrijver. Onderzoek doen, en geen urban myths nablaten. Maar goed.

  De aperture size heeft bijzonder weinig invloed. Er is heel wat onderzoek naar gedaan, en de verschillen bij diverse instellingen blijken minimaal. Alleen bij heel lage waarden lijkt het enigszins beperkend te werken. Een site kwam tot de conclusie van ongeveer de waarde van het videokaartgeheugen, met een maximum van 64. Daarboven zou de invloed verwaarloosbaar zijn.

  Je kunt het zelf ook wel eens testen. Gewoon opstarten met verschillende waarden, en dan telkens 3Dmark draaien.
 • [quote:df28a2a1a4="gerben"]Lijkt me meer een taak voor de FAQ schrijver. Onderzoek doen, en geen urban myths nablaten. Maar goed.[/quote:df28a2a1a4]

  Ben ik met je eens, hulp van anderen word echter ook gewardeerd

  [quote:df28a2a1a4="gerben"]De aperture size heeft bijzonder weinig invloed. Er is heel wat onderzoek naar gedaan, en de verschillen bij diverse instellingen blijken minimaal. Alleen bij heel lage waarden lijkt het enigszins beperkend te werken. Een site kwam tot de conclusie van ongeveer de waarde van het videokaartgeheugen, met een maximum van 64. Daarboven zou de invloed verwaarloosbaar zijn.

  Je kunt het zelf ook wel eens testen. Gewoon opstarten met verschillende waarden, en dan telkens 3Dmark draaien.[/quote:df28a2a1a4]

  Ik heb inmidels wat onderzoek gedaan en tot globaal de zelfde conclusie gekomen, kijk maar eens in de FAQ.
  Het antwoord wat daar nu staat komt redelijk overeen met wat jij hier post, zelf testen wat het beste bij je systeem pas heb ik daar ook als conclusie.
 • Een paar kleine geitjes:

  Aperture size is de hoeveelheid geheugen die gebruikt mag worden om diverse zaken omtrent videoweergave te cachen. Het wordt niet rechtstreeks gebruikt.

  aparture -> aperture

  intern geheugen -> videogeheugen
 • Gerben, thnx voor de Input, Faq gewijzig[b:955e88141f]d[/b:955e88141f]. :)

  als je nog aanmerkingen heb hoor ik het graag, mieren n@*ken mag :)
 • Aangezien miereneuken mag:
  1)
  Post hierboven: gewijzig[b:90c2bc91a8]d[/b:90c2bc91a8]
  2)
  In de faq: 1e alinea, tweede zin mbt agp aperture size: wat word[b:90c2bc91a8]t[/b:90c2bc91a8] gereserveerd
 • Zucht, dit soort dingen kan je verwachten natuurlijk maar ja, ik heb het veranderd.
 • Nou ja, ik heb weer een hele discussie losgemaakt. I.i.g. bedankt. Ik weet nu waar het voor dient :o
 • [quote:3414fdc7e4="Foxenberg"]Nou ja, ik heb weer een hele discussie losgemaakt. I.i.g. bedankt. Ik weet nu waar het voor dient :o[/quote:3414fdc7e4]

  Gelukkig wel, dankzij jou klopt de FAQ weer. :)
 • Ik heb een poosje geleden ook wat benchmark gedraaid met verschillende AGP Aperture Size waardes, maar merkte wel een groot verschil in de score's van bijvoorbeeld 3DMark2001. Maar per pc kan het gewoon weer verschillen en meestal wordt aangeraden om de AGP Aperture Size op de helft van het interne geheugen te zetten (256mb=128). Maar gewoon een kwestie van proberen. Zet hem alleen niet te laag, want lager dan 32 zal het AGP gedeelte (als het ware) uitschakelen, echter in sommige gevallen is het wel nodig gebleken om de videokaart goed te laten werken.
 • Zou het niet een idee zijn zelf eens wat onderzoek te doen? Er is hier denk ik genoeg verscheidenheid aan systemen en videokaarten, om iets zinnigs over de aperture size te zeggen. Wil best meedoen, maar 1 systeem zegt natuurlijk niet alles.
 • Ok wat gaan we dan testen?

  Serious SAM deel 1 of 2 ?
 • prima idee :D

  ik zal van de week eens een paar keer 3dmark2001se draaien

  AGP aperture op 16, 32, 64, 128 en 256.

  zal niet vanvond worden maar ik zal het zeker doen
 • P4/533, 512 MB PC1066, win98se, directx 8.1b
  GF4 MX 440 64 MB
  3dmark2001se + patch

  AGP aperture size / 3d mark score

  256 / 5945
  128 / 5950
  64 / 5949
  32 / 5898
  16 / 5446
  8 / 4043
  4 / crash (2x)

  Prestaties vanaf 64 MB zijn ongeveer gelijk, marge van 3dmark is groter. Bij kleinere waarden neemt het langzaam af, om bij 8 een aardige duikeling te maken, en te crashen bij 4 MB. De beste waarde lijkt hier dus hetzelfde als het videogeheugen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.