Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Laptop op TV aansluiten

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Geachte lezers,

  Ik ben al enige tijd bezig om mijn laptop op de TV aan te sluiten op op die manier DVD's op de beeldbuis te bekijken ipv op mijn kleine TFT schermpje. Nou had ik zo'n speciale kabel gekocht maar het lukt me maar niet om goed beeld te krijgen. Óf ik heb kleur en vaag/trillend beeld óf ik heb zwart/wit scherp beeld. Maar in beide gevallen zie ik geen beeld als ik mediaplayer een filmpje laat afspelen. Op mijn laptop natuurlijk wel, maar op de TV zie ik niets dan een zwart vierkant gat waar de film te zien zou moeten zijn. Kan iemand mij vertellen waar ik op moet letten of wat voor instellingen van belang zijn?

  Mijn hardware:

  - Compaq Presario Notebook 1700AE
  - Rage Mobility-M1 AGP
  - S-Video out
  - Scart op TV of S-Video in op videorecorder

  Nogmaals, de standaardkabels lijken niet te werken of mijn instellingen kloppen gewoon niet, dus een ieder die mij kan helpen: graag! Indien je meer info nodig hebt, roep maar, ik zal kijken wat ik er dan nog aan kan toevoegen. Iedereen in ieder geval bij voorbaat al bedankt.

  - Basje.
 • Heb je al geprobeerd het beeld alleen op de TV te laten zien? Als ik op mijn laptop zowel TFT als beeldscherm gebruik kan ik ook geen SVCD kijken, switch ik naar TV only dan gaat het perfect.

  En anders moet je is gaan proberen met tvtool www.tvtool.de

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.