Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Nieuwe monitor?

Anoniem
Boerke87
8 antwoorden
 • Hallo, ik ben inmiddels ook wel toe aan een nieuwe monitor.

  Een 17" is groot zat en ik blijf gewoon bij CRT (ivm de prijs). De prijs mag liggen rond de 250/300 euro (daar heb je toch een goeie monitor voor?).

  Ik zat al te twijfelen tussen deze 3:

  [b:b87f8c350c]-Iiyama Vision Master Pro 1413 (LM704UT)
  -Iiyama Vision Master Pro 413 (HM703UT)
  -Samsung 755 DFX[/b:b87f8c350c]

  Er zijn beslist nog andere goede merken met andere prijzen, die hoor ik daarom ook graag van jullie. Hij moet in elk geval nog wel een tijdje meekunnen. Er wordt veel op gegamed en ook veel mee ge-internet. De reden dat ik dit erbij zeg is dat ik bij mijn huidige monitor wel es last krijg van mijn ogen na uren gamen of gewoon op de PC werken (niet gek opzich, maar toch). :)

  Alvast bedankt, Michel.
 • uhm ff denken,

  Ik heb goede ervaringen met de Iliama Vision Master Pro 413 toen ik hem kocht kostte die 315 Euro geloof ik, die zal nu wel iets goedkoper zijn. Die andere monitor heeft wat lagere frequenties, maar is in principe ook een goede monitor met een mooi prijsje.

  Samsung heb ik nix nuttigs over te melden
 • Ik heb een Belinea 103055 aangeschaft afgelopen weekend. Is Poep-lelijk aan de buitenkant, maar over de beeldkwaliteit ben ik erg te spreken. Is qua prijs ook een mooie middenmoter en heeft een 100% platte beeldbuis.
 • jah, daar heb ik ook al eens naar gekeken, maar ik heb em niet gekocht omdat ie inderdaad echt niet mooi is
 • Ik zou idd voor de liyama gaan. Overigens kun je voor 4euro meer ook een liyama HM704UTC kopen, is ook nog eens een mooi designmodel.

  Ik heb hem ook net en ben erg tevreden. De OPQ functie(extra scherp beeld) is erg mooi bij games en DVD. Verder zijn er veel instelmogelijkheden en is het beeld volledig plat. De M2 Diamontron techniek zorgt voor een goed scherp beeld.

  Tel daar ook nog eens de drie jaar onsite garantie bij op en bij defect een vervangende monitor en je hebt een prima monitor!
 • [quote:59ab510300="kanertw"]jah, daar heb ik ook al eens naar gekeken, maar ik heb em niet gekocht omdat ie inderdaad echt niet mooi is[/quote:59ab510300]

  Tja, hij wint idd geen schoonheidsprijs. Maar persoonlijk vind ik beeldkwaliteit een stuk belangrijker dan uiterlijke schoonheid. Anders had ik wel een TFT gekocht. Deze past net WEL in het budget dat ik had, een (goede) 17" Iiyama niet.
 • Maar als je blijft twijfelen, ga naar de winkel en probeer er een paar uit, jij moet immers de hele dag erachter zitten.
 • Mijn keuze is gevallen op de Iiyama VM Pro 413 ik heb em net binnengekregen en heb em aangesloten en prachtig beeld vergeleken met mijn vorige monitor. 8)

  Alleen is er een 'probleempje' ik heb 2 lichte horizontale streepjes door het scherm lopen een aan de bovenkant en een aan de onderkant van het scherm en dat is als je erop let best vervelend. Is dit een fout in het scherm of kan dit in de instellingen aangepast worden? Ik hoop het wel.

  edit: En nu ik goed kijk zie aan de rechterkant van mijn scherm ook nog zo'n streep verticaal lopen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.