Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

helderheid en contrast van mijn monitor "kapot"?

Anoniem
Alicante
9 antwoorden
 • Afgelopen week heb ik een leuk, ietwat oud, Fujitsu 17" monitortje gekregen. Deze heeft echter het probleem dat het beeld enorm donker is. (alle kleuren met donker- ervoor zijn zwart) In het monitor menu staan de helderheid en het contast allebei zo hoog mogelijk en in windows de helderheid en contrast aanpassen geeft een heel lelijk beeld dat bovendien niet eens "werkt" bij films en games.

  Nu heb ik gehoord dat je de monitor kan openschroeven en dan ff wat draaien aan een paar knopjes… erg vaag in ieder geval. En dan zou het probleem opgelost zijn.

  Iemand enig idee hoe dit kan? (of hoe het op een andere manier opgelost kan worden?)
 • Ik zou er niet zelf aan gaan sleutelen gezien de enorme spanningen die opgewekt worden (ook zonder stekker in stopcontact).
 • 8) kijk eens op www.ecolor.com mij heeft het geholpen.

  groetjes

  traveller80
  :wink:
 • zeg ben je nu geholpen of niet????? :-?
 • [quote:6ba77f36a3="atvdlaan12"]Ik zou er niet zelf aan gaan sleutelen gezien de enorme spanningen die opgewekt worden (ook zonder stekker in stopcontact).[/quote:6ba77f36a3]

  Dat is makkelijker dan je denkt hoor:

  -Beeldscherm open schroeven (de stekker in het stopcontact laten en het scherm aan laten staan)

  -OPPASSEN VOOR DE GELE CONDENSATORS en zorg dat je de printplaat niet aanraakt (kun je 37.500 Volt door je sodemieter heen krijgen, maar daar ga je niet dood van, als het goed is 8) )

  -Ergens aan de achterkant zitten als het goed is van die regelbare weerstanden waar je je schroevendraaier in kunt steken. De ene is voor scherpte de andere voor helderheid.

  -Voorzichtig afstellen totdat het beeld scherp en helder is

  -Zorg dat je geen stroom krijgt

  -Doe schoenen aan met rubberen zolen (isoleert)

  Nog vragen? roep dan maar :)
 • jezus, gaat me wat ver om iemand die niet thuis is in electronica te adviseren een monitor open te schroeven, de hoogspanning kan wel degelijk gevolgen hebben!
  gasten zoals jij weten wrsch wat ze doen maar toch….
 • Beste is daar af te blijven en een vakman bij te halen.
  Indien je daar gaat aan klungelen zou het wel eens kunnen dat je publikaties in dit topic mag zetten vanuit de eeuwige jachtvelden Weet in dat geval effe te zeggen hoe het ginder eraan toe gaat, dan zijn wij al meer op ons gemak als het onze beurd is.
 • Hmmz… ja als je echt geen kaas hebt gegeten van electronica, dan kun je er beter afblijven. Maar als je een beetje weet waar je mee bezig bent, dan is het het proberen waard. Altijd oppassen met electronica!!!
 • Sorry iedereen, beetje errug late reactie. :oops:

  Ik heb het net voor elkaar gekregen. Gewoon de kast openschroeven en de rgb kleuren (elke kleur een eigen knop) bijstellen tot het beeld weer helderder is. Meer knoppen (helderheid? contrast?) waren er niet maar de onscherpte is ook weg.

  Overigens heb ik niet onder stroom gestaan… :)


  Bedankt voor de reacties iedereen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.