Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

IRQ Probleem met TV kaart :cry:

5 antwoorden
  • Hey, Ik heb vandaag een tv kaart gekocht. De Studio PCTV Rave (50 Euro). Maar als ik de software opstart krijg ik een melding, al in gebruik. Er er wordt ook iets verteld over een IRQ, mischien dubbel gebruik. Ik moet dus mijn TV kaart op een andere IRQ zetten. Mijn vraag aan jullie is; hoe doe ik dit en welk IRQ nummer kan ik als beste gebruiken? :cry:
  • Vertel eens wat meer over je systeem! wat voor pc? wat voor Windows? etc etc Hoe meer input hoe meer output!
  • Hey Oke hier zijn de specs: P4 1600 Mhz 256 ddr 2100 Harddisk 40 GB 7200 rpm Cdr 42X Dvd 16X Nividia GF2 64 MB WinXP Home meer weten??
  • hoeveel kaarten steken er al in je PC? wat voor merk mobo? meestal zijn dergelijke problemen vrij eenvoudig op te lossen door bv in het bios PNP-OS te schakelen of door bv kaarten in een ander slot te steken. met de TV-kaartjes van Pinnacle is het verder zaak om absoluut de laatste drivers te downloaden welke XP ondersteunen.
  • Plaats de kaart in een ander PCI slot, 90% kans dat het probleem is opgelost. Gebruik in geen geval het slot naast de AGP kaart, dit deelt zo goed als altijd de IRQ met de AGP. Tweede mogelijkheid is de software, heb je wel degelijk XP installtie programma, zoniet kijk voor update bij Pinnacle. Eddy

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.