Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Is dit het werk van een videokaart.

Anoniem
None
25 antwoorden
 • 'k Heb nu een nieuwe videokaart (PoV Gf 4 ti 4200 Xp). De kaart bevalt me tot nu toe heel goed. Maar zo net had ik dat alle windows vensters en IE 6.0 uitklap menu's gingen trillen. Vooral bij de randen. toen heb ik de vernieuwingsfrequentie op 60 hertz gezet (stond op 75 hertz.) Toen heb ik de vernieuwingsfrequentie van 60 naar 85 en toen weer op 75 gedaan. Nu is mijn vraag was dit de videokaart?Oh ja ik heb wel de tweede versie met verbeterd 2d-filter. Of is dit een teken dat mijn monitor (Samsung 753s) het niet aankan. Hoop niet dat dit het werk van de videokaart is.
 • Ik vermoed dat dat uit je monitor komt. Misschien helpt demagnetiseren wanneer zoiets gebeurd.
 • Ja, dat zal ik wel eens proberen als ie het weer heeft.
 • Ik heb dit topic even omhoog gehaald, omdat ik er nu vaker last van heb.
  Demagnetiseren helpt niet. Hertz omlaag helpt niet. De randen van de uitklapmenu's en het sttartmenu trillen.
  Kan dit aan XP liggen?
 • hoe trillen? Maakt ie van die spastische bewegingen? Dan kan je beeldscherm wel eens dood gaan binnenkort. ik heb vorige maand een '23 Eizo naar het kerkhof gebracht, had hetzelfde.
 • al een ander beeldscherm geprobeerd? dan weet je zeker of het aan je beeldscherm ligt.
 • [quote:570b05a41d="Salv"]hoe trillen? Maakt ie van die spastische bewegingen? Dan kan je beeldscherm wel eens dood gaan binnenkort. ik heb vorige maand een '23 Eizo naar het kerkhof gebracht, had hetzelfde.[/quote:570b05a41d]

  spastisch, zo zou je het kunnen noemen.
  Trilde jouw beelscherm oook alleen bij de randen?

  [quote:570b05a41d="Red Dragon"]al een ander beeldscherm geprobeerd? dan weet je zeker of het aan je beeldscherm ligt.[/quote:570b05a41d]
  nee, maar dat kan ik wel eens proberen. Alleen is het trillen/flikkeren niet constant aanwezig.
 • Ik zou net zoals Red Dragon zei er een andere monitor op aan sluiten.
  Als hij het dan nog steeds doet is het je videokaart, en dat zou niet zo fijn zijn (monitor trouwens ook niet).
 • [quote:7b15aa6c01="ChrisTuner"]Ik zou net zoals Red Dragon zei er een andere monitor op aan sluiten.
  Als hij het dan nog steeds doet is het je videokaart, en dat zou niet zo fijn zijn (monitor trouwens ook niet).[/quote:7b15aa6c01]

  Ik had dit probleempje eerst niet met een andere videokaart. Maar misschien kan mijn samsung het Gf-4 Ti geweld wel niet aan. In ieder geval probeer ik vandaag even een andere monitor (wel een oudere).
 • nieuwe monitor drivers geinstalleerd en heb het nog niet gehad. :D Maar het is niet constant aanwezig, dus het kan er nog wel zijn.
 • Ik heb ook zoiets, en dat is wanneer de wasmachine aan gaat.

  De wasmachine staat 5 METER!!! van me monitor af ( en er zit nog eens een muur tussen!) ,en nog gaat het beeld ineens hevig trillen, dit houdt zo 5 minuten aan en dan stopt het weer.

  Misschien heb jij ook last van een of andere factor ?
 • [quote:6bc079b160="Fr4ggie"]Ik heb ook zoiets, en dat is wanneer de wasmachine aan gaat.

  De wasmachine staat 5 METER!!! van me monitor af ( en er zit nog eens een muur tussen!) ,en nog gaat het beeld ineens hevig trillen, dit houdt zo 5 minuten aan en dan stopt het weer.

  Misschien heb jij ook last van een of andere factor ?[/quote:6bc079b160]
  Nee, daar komt het niet van. Bij jou komt het waarschijnlijk doordat je pc en wasmachine op de zelfde electriciteitsgroep zitten. En wasmachine's nemen nog al wat stroom, dus krijgt de pc minder.

  Maar sinds de installatie van de nieuwe samsung drivers heb ik nog geen trillende randen gehad. Ik hoop dat het zo blijft.
 • whaa!. Ik heb het weer. Het begon langzaam aan weer terug te komen. Ik heb nog geen andere monitor geprobeerd. Ga ik straks doen

  *edit: heb ik nu gedaan
 • yep, op deze heb ik het ook. Zou het nu aan de Videokaart liggen of aan xp, want ik heb het alleen maar in xp + de desktop applicatie's
 • mm.. probeer eens wat andere drivers, als dat niet werkt, terug met de kaart naar de leverancier.
 • ik heb nu andere detonators geinstalleerd. Eens kijken of dat werkt. Misschien is het ook wel een koelingsprobleem, aangezien de case in een soort kast staat (van boven open). Morgen moet ik maar eens de case uit de kast halen en zien hoe het dan gaat.
 • Nee, helpt niet.

  RD, ik vreesde al voor je advies, want de kaart komt bij webwinkel weg, dus dat betekent dat ik hem moet op sturen, en dan maar afwachten wat er gebeurt. Dus kan het echt niet aan Win XP liggen?
 • Tja, dan zou je Windows XP opnieuw moeten instaleren om daar achter te komen, echter denk ik eerder dat het aan je videokaart ligt, heb je hem al eens in een andere pc getest?

  Opsturen naar een webwinkel is niet zo erg, ik heb het ook wel eens gedaan, je bent hem dan wel even kwijt maar je krijgt hem heel terug.
  heb je geen reserve kaart?
 • [quote:5700416e83="Red Dragon"]Tja, dan zou je Windows XP opnieuw moeten instaleren om daar achter te komen, echter denk ik eerder dat het aan je videokaart ligt, heb je hem al eens in een andere pc getest?

  Opsturen naar een webwinkel is niet zo erg, ik heb het ook wel eens gedaan, je bent hem dan wel even kwijt maar je krijgt hem heel terug.
  heb je geen reserve kaart?[/quote:5700416e83]

  Andere pc testen kan ik ook wel een sproberen (andere pc is wel een p2 350 met win ME)

  Reserve kaart heb ik wel, voodoo2.

  Windows Xp op nieuw installeren kan ik ook wel eens doen, want sinds de nieuwe videokaart heb ik windows nog niet opnieuw geinstalleerd.

  En nog wat info: Als het trillen bezig is, en je verandert de resolutie heel even, en dan zet je de resolutie weer terug naar oude instellingen dan stopt het trillen. Maar naar een moment komt het wel weer terug.

  Er schiet me nog iets te binnen, dat ik SP1 nog niet geinstalleerd heb.
 • Lijkt het op een degaus in de randen? dat had ik namelijk eerst ook.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.