Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Kan geen filmen op tv afspelen

Anoniem
jammah
21 antwoorden
 • Als ik nview gebruik kan ik alles goed zien op de tv. Behalve films (avi,mpeg enz.). Dan zie je een paars scherm. Spellen zie je weer wel.
 • Ik weet niet of dit er wat mee te maken heeft maar niet geschoten is altijd mis.

  Misschien iets in de Pal/ntsc settings.

  Staat er misschien iets over in de manual?
 • Nee, dat heeft er niet mee te maken. Als je ntsc doet dan zie je helemaal niks. Maar ik zie alleen films niet.
 • andere driver geprobeerd ipv de 40.72? probeer de 41.09 eens,
 • ja. Heb de 40.72, 41.09, 41.04, 30.80, 30.82 en 14.11 al geprobeerd, maar niks werkt. Het vreemde is dat het alleen met films gebeurd, maar niet met spellen, surfen of whatever. Dus lijkt het mij dat het ergens aan een instelling ligt.
 • Als het goed is moet je een mogelijkheid hebben om te switchen tussen pcscherm en tv. Zodat je dus óf tv kijkt óf naar de pc-monitor. Jan kan dus niet een film kijken op twee schermen te gelijk.
 • he ja, dan doet íe het wel. Maar toch hoort het ook te kunnen dat je op monitor en tv een film ziet, spellen doen het toch ook.
 • nog iets ontdekt. De voorfilmpjes van spellen worden ook niet weer gegeven op de tv
 • http://www.nvidia.com/view.asp?PAGE=support_faqs

  Hier staat iets over opengl games die problemen kunnen veroorzaken.
  Wat de films betreft: :cry: Ik weet het niet. Ik heb zelf een geforce2. Hiermee kan je geen tv + pc tegelijk gebruiken met een film. Van de geforce4 weet ik het niet zeker. Iemand anders?
 • Heb zelf ook een GF4 Ti4200. Mijn tv-out was ook bagger, absoluut geen scherp beeld. Probeer anders eens het welbekende tv-tool. Bij mij doet ie het nu perfect, alleen twin-view lukt niet. suc6
 • Ik gebruik TvTool 6.8 en dat werkt perfect. Beter dan nView vind ik :)
 • 1 waar haal je de tvtool vandaan?
  2. zou in de player niet de mogelijkheid ergens moeten zitten om een display te kiezen?
 • www.tvtool.de
  Het is dan wel shareware. Maar ik denk dat we allemaal wel een manier weten waar we het gratis kunnen vandaan halen. :P
 • Ik heb excact hetzelfde probleem.
  Behalve met de 29.42 drivers. Gebruik nu toch weer de 40.72 voor de extra mogelijkheden en switch wel als ik een film op tv wil kijken. Ooit heb ik het ook werkend gehad met de 40.72, maar weet niet meer hoe (wist toen nog niet dat het later niet meer zou werken :-()

  Wat tv-tool betreft: Maak gewoon even die 10 euro over als je het wilt gebruiken. Het zal je de kop niet kosten denk ik zo. Je kunt zelfs eerst even gratis kijken of je het goed vindt werken.
 • Ik heb het zelfde probleem, ik had eerst in mijn ene pc een gforce 2 MX 400 zitten en toen deed hij alles goed. nu heb ik de geforce 2 in een andere pc gezet en in deze een geforce 4 ti 4200. Met de geforce 2 werkte alles goed (in het begin had ik wel z-w beeld) maar nu doen de geforce 2 en de geforce 4 ti 4200 het allebij niet meer. de geforce 4 geeft zelfs z-w beeld :( ik ben echt radeloos ik weet niet meer hoe ik het aan de praat moet krijgen (tv-tool bevalt me niet) als iemand hier nou eens een oplossing voor weet. Ik weet wel dat ik in het begin met die geforce 2 ook z-w beeld had en dat heb ik verholpen door de tv-out van S-vhs naar composite te zetten maar dat kan niet meer in de nieuwe drivers :(
 • [quote:6fa2b8bfd4="Da Boy"]Ik heb het zelfde probleem, ik had eerst in mijn ene pc een gforce 2 MX 400 zitten en toen deed hij alles goed. nu heb ik de geforce 2 in een andere pc gezet en in deze een geforce 4 ti 4200. Met de geforce 2 werkte alles goed (in het begin had ik wel z-w beeld) maar nu doen de geforce 2 en de geforce 4 ti 4200 het allebij niet meer. de geforce 4 geeft zelfs z-w beeld :( ik ben echt radeloos ik weet niet meer hoe ik het aan de praat moet krijgen (tv-tool bevalt me niet) als iemand hier nou eens een oplossing voor weet. Ik weet wel dat ik in het begin met die geforce 2 ook z-w beeld had en dat heb ik verholpen door de tv-out van S-vhs naar composite te zetten maar dat kan niet meer in de nieuwe drivers :([/quote:6fa2b8bfd4]

  heb je deze link al gelezen?

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=75962

  Ik heb verder ook geen idee.
 • Jah maar ik schiet er niets mee op.
  er staat wel een link voor de geforce 3 http://slashhead.homestead.com/files/TV/GF3TI500.jpg
  en op dat plaatje staat wel een instelling voor formaat video-uitvoer maar die heb je bij de geforce 4 niet. en die heb ik denk ik nodig. Dan zal ik toch maar TV-Tool maar gaan gebruiken. :-?
 • Ik heb precies hezelfde probleem gehad met mijn GeForce 2 Mx 400, en het lag volgensmij (is al zo lang geleden) aan een andere instelling van Nview. er is een of andere nutteloze functie genaamd 'overlay' dit staat bij de aanvullende eigenschappen van je videokaart (bij mij ten minste) toen ik dit allemaal weer op uit en default zet was het bij mij weer perfect

  Als dit niet helpt kan het ook helpen om andere refresh rates en resoluties te proberen, en de Tv het primair beeldscherm maken

  Ger
 • Ik heb ook meerdere dingen geprobeerd maar ik denk dat het in de detonator's zit want als ik mijn tv als primair scherm zet doen de films het wel op tv maar niet op de PC. Ook heb ik dat met die overlay geprobeerd maar dat stond al uit dus dat lukte niet.
  dan maar films kijken via de tv als primair beeldscherm.
  Mzzl Tom :roll:
  :EDIT: (een paar spel foutjes :lol: )
 • [quote:ba2491d36c="Da Boy"]Jah maar ik schiet er niets mee op.
  er staat wel een link voor de geforce 3 http://slashhead.homestead.com/files/TV/GF3TI500.jpg
  en op dat plaatje staat wel een instelling voor formaat video-uitvoer maar die heb je bij de geforce 4 niet. en die heb ik denk ik nodig. Dan zal ik toch maar TV-Tool maar gaan gebruiken. :-?[/quote:ba2491d36c]

  Die formaat video-uitvoer is er wel degelijk.
  Eigenschappen beeldscherm>instellingen>geavanceerd>Geforce 4 Ti 4200>n-view. Dan rechtsklikken op tweede scherm (tv)>uitvoerapparaat selecteren. Vervolgens kun je de video-uitvoer instellen. Ik weet niet of het wat uithaalt, heb het nog niet getest.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.