Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

zwart-wit beeld op tv

Anoniem
roeske
9 antwoorden
 • Hercules Prophet GeForce III Ti500 64 Mb kaart met S-VHS-TV-out. De TV heeft de volgende ingangen: 2x scart, 1x S-VHS en 3 tulpstekkertjes (rood-wit-geel). De goede videodrivers staan voor de kaart geinstalleerd.
  De videokaart vervolgens met het bijgeleverde verloopstekkertje en een tulpstekkertje aangesloten op de gele tulpstekkeringang van de TV. Bij eigenschappen van beeldscherm de goede resolutie gekozen (PAL-B/D?G/H/I). Er ligt 8 meter snoer tussen PC en TV. Er komt wel beeld, maar het blijft zwart-wit…. Bij de FAQ's vind ik geen oplossing. Wat kan er nog meer aan de hand zijn???
 • Het kan zijn dat je TV meerdere <AV> kanalen (externe kanalen) heeft. probeer eens te wissel van extern kanaal. Ik heb het bij een vriend van me gehad met een Philips breedbeeld met een SVHS aansluiting. eerst hadden we zwart-wit en na wat probeersels met de TV zelf hadden we kleur.
 • Er zijn 3 externe ingangen te kiezen:
  Ext 1 - CVBS
  Ext 2 - CVBS en Y/S
  Ext 3 - Y/S

  Op die laatste (de gele tulpstekker-ingang) staat de PC aangesloten. Maar ook heb ik al geprobeerd via een verloopblokje de scart-ingang te gebruiken. Zelfde zwart-wit resultaat.
 • op Y/S zit altijd een SVHS aansluiting. theoretisch moet je dan kleur hebben.

  nogmaals op de breedbeeld van die maat van me zat de pc ook op Y/S aangesloten. toen we met de instlellingen van de tv aan de slag gingen hadden we ineens kleur. probeer eens het een en ander met je tv instellingen.
 • [quote:0d6c59b041="roeske"]Er zijn 3 externe ingangen te kiezen:
  Ext 1 - CVBS
  Ext 2 - CVBS en Y/S
  Ext 3 - Y/S

  Op die laatste (de gele tulpstekker-ingang) staat de PC aangesloten. Maar ook heb ik al geprobeerd via een verloopblokje de scart-ingang te gebruiken. Zelfde zwart-wit resultaat.[/quote:0d6c59b041]

  Als je de gele tulp stekker gebruikt moet je de videokaart instellen op samengestelde video uit en van automatishce selectie afhalen.
 • En dit dan: http://slashhead.homestead.com/files/TV/GF3TI500.jpg ???
 • Heb het nog eens omgezet naar die samengestelde video-uit mogelijkheid. Dat werkt! PROBLEEM IS OPGELOST.
  Ik had me iets teveel laten leiden door het plaatje van de link hierboven. Dat gaf als advies de automatische selectie.

  Is er overigens niet een veel snellere mogelijkheid om te schakelen tussen TV en Monitor? Het zit nu wel erg diep verborgen….
 • Helaas gaat het niet sneller, je heb een GeForce III ti 500 en deze heeft geen Dual view (twinview/nView) nu moet je wel switchen tussen die 2.
 • [quote:661096c6d4="roeske"]En dit dan: http://slashhead.homestead.com/files/TV/GF3TI500.jpg ???[/quote:661096c6d4]

  Heb je de kleine letters niet gelezen? ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.