Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

DVI aansluiting

Anoniem
hans loois
5 antwoorden
 • Ik ga binnenkort een TFT scherm aanschaffen. Is het zinvol om een scherm met DVI aansluiting te nemen en dito grafische kaart?
  Of is er kwalitatief geen verschil?

  Hans.
 • Theoretisch gezien moet een videokaart met DVI uitgang en TFT met DVI beter beeld leveren dan standaard VGA op een TFT.
  Echter een DVI monitor is vaak duurder dan een gewone TFT.
 • Okee, duidelijk Hans.
 • Toch nog even. Soms zie ik een verloop kabel(dongel) staan voor VGA naar DVI. Dus bijvoorbeeld scherm analoog, verloop kabel erop en dan naar de DVI ingang van de grafische kaart.

  Schiet je hier kwalitatief gezien nog iets mee op ?

  Hans.
 • Nee niet echt. nu haal je het voordeel van DVI helemaal weg

  Normaal wordt het beeld signaal via RAMDAC omgezet van digitaal naar analoog en gaat dan via de normale VGA uitgang naar je CRT monitor.

  Bij een omzetting van digitaal naar analoog gaat er atlijd kwaliteit verloren

  van DVI naar DVI betekend dat het Digitale signaal NIET via de RAMDAC gaat maar digitaal blijft en via de Digitale uitgang (DVI) naar de TFT gaat en daar Digitaal de monitor binnekomt via de DVI op de TFT

  als je dus een dongle gaat gebruiken heb je nog een omvorming, namelijk via de RAMDAC naar de VGA uitgang van digitaal naar analoog. vervolgens via de dongel naar de DVI kabel naar de DVI ingang van het TFT scherm en deze moet het analoge signaal weer omzetten naar Digitaal. 2x omzetten dus. je haalt dan dus het hele voordeel uit de DVI uitgang.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.