Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

VOODOO 5????

Anoniem
[Oirlo]
6 antwoorden
 • Puur uit nieuwsgierigheid, waar kun je een VOODOO 5 mee vergelijken?? (bijv GF 2 MX ofzo)

  Thanxx
 • Ten tijde van de introductie was het de GeForce 2 GTS.
 • Alleen veel betere FSAA :P
 • Thanxx, Ik wou in die tijd ook zo'n ding hebbe maar hij was iets buite budget en vrij slecht leverbaar. Waarom is 3DFX eigenlijk op de fles gegaan??????? Die maakte toch goede kaarten en ik ken verschillende PCs hier in de buurt die nog een Voodoo3 aan boord hebbe.
 • Voornamelijk slecht management en te veel vertraging. Door slecht management zijn bepaalde technologieen eruit gesloopt die goed verkochten, zoals T&L. T&L had je toen niet nodig en dus vond de directie dat het er maar uit moest. De markt wilde T&L hebben en dus koos men voor nVidia kaarten i.p.v. 3dfx. Het staat nu eenmaal stoer op de feature list. Ook was de Voodoo 5 bijna een jaar te laat op de markt gekomen waardoor nVidia hen inhaalde in raw performance. Het lukte 3dfx niet om het publiek te overtuigen van betere beeldkwaliteit. Hierdoor leden ze veel te veel verliezen en gingen ze uiteindelijk op de fles.
  Ook met de Voodoo3 werd een kapitale fout gemaakt door 32bits kleur uit het ontwerp te laten. Niemand wist van de 22bits resolutie die 3dfx had t.o.v. de TNT2 die erg slecht beeld gaf in 16 bits omgevingen en eigenlijk te langzaam was voor 32bits in Quake3. De GeForce 256 was de uiteindelijke nekslag voor 3dfx die wel overweg kon met 32bits kleur.

  Nu begint ATI aan de poten van nVidia te zagen. De nieuwe update van nVidia staat geplanned voor de maanden januari en februari dat volgens mij al twee maanden eerder is dan gebruikelijk. Volgens mij kwam de GeForce 4 Ti 4600 uit in maart/april 2002
 • Bedankt voor de uitgebreide uitleg. :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.