Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

AGP Problemen

Nog een vraagje: hoe kunnen moederbord drivers die je in windows installeert nou invloed hebben op het bios?? Da kan toch niet? Wat hebben VIA drivers eigenlijk voor effect? Als mijn moederbord zegt, we gaan naar 2x, dan kunnen drivertjes voor windows toch niet omschakelen naar 4x? Vaaaag!

Anoniem
Wizard86
5 antwoorden
 • Yo slimme mensjes!

  Ik heb een probleem met mijn GeForce 3 Ti 200 en mijn moederbord, een MSI K7T266 Pro2-RU. Op zich een prachtig systeem, weinig problemen. Behalve dit dus: allebei ondersteunen ze 4x AGP, maar hij staat op 2x. Ik in de bios kijken, en daar staat hij op "auto". Nu heb ik het volgende gedaan:

  - Handmatig naar 4x, veroorzaakte een instabiele toestand in 3d spellen (flikkerende beelden in bijv. MOH AA)
  - Bios geflasht, handmatig naar 4x, zelfde resultaat als hierboven
  - Bios nog steeds geflasht, AGP drivers erop, gekloot met de Rivatuner, AGP op 4x… dit was wel leuk, het werkte eindelijk een beetje, geen flikkerende shit, maar nu liep ie opeens vast, eerst na 20 minuten, later na 8, toen naar 3 enz. Geen houden meer aan dus. Ik bios teruggeflasht, en nu staat ie weer op auto, en dus op 2x… Dit zuigt, ik wil 4x!

  Ik heb gelezen dat het weinig verschil is, maar de ganze wereld heeft 4x, dus ik wil dat ook, zeker op mijn systeem! Trouwens, AGP drivers van VIA, wat moeten die eigenlijk voor een effect hebben?

  Greeeeeetz,

  Eddo, hier mijn 3d mark score, staat de 2x AGP en wat andere info:

  http://service.futuremark.com/servlet/Index?pageid=/orb/projectdetails&projectType=6&projectId=5454272
 • Je kunt even proberen om SBA (side band adressing) uit te zetten. (BIOS moederbord) Misschien zorgt dat voor problemen op jouw moederbord. Niet elk moederbord kan dat goed ondersteunen.
 • [quote:413a147f89="Slashhead"]Je kunt even proberen om SBA (side band adressing) uit te zetten. (BIOS moederbord) Misschien zorgt dat voor problemen op jouw moederbord. Niet elk moederbord kan dat goed ondersteunen.[/quote:413a147f89]

  Ha! Bedankt voor de snelle reactie. Maar in rivatuner én in infoview (leuk tooltje voor MSI moederborden) staat dat SBA uit staat, toen ik had gekloot met rivatuner had ik hem aangezet, evenals fast write, die daarvoor ook uitstond (hoewel hij in de bios aanstaat :( ) Toen flipte ie niet meer zoals ik al zei, maar hij liep wel vast…

  Greetz

  Eddo
 • Waarom wil je presee, 4x? Het maakt geen ruk uit voor preformance. Ik loop op 1x (ook problemen met 4x) en je hoort mij niet klagen?
 • Maar de hele wereld heeft 4x, en ik wil het ook! Bovendien heb ik er voor betaald!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.