Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Vastlopers na inbouw van pov geforce4 MX 440 64MB-DDR

Anoniem
Nelson Lau
16 antwoorden
  • Ik heb enkele probblemen met de 'stabiliteit' van mijn computer, nu ik een geforce 4 mx440 heb ingebouwd. Ik draai hem onder het volgende systeem:

    AMD athlon 800Mhz
    MSI K7T-Pro (MS-6330) mainboard
    384 MB SD-RAM
    Voorheen een voodoo4 4500 die ik nu voor een pov geforce4 mx 440 heb vervangen
    Windows ME

    Nadat ik mn voodoo voor de geforce4 heb vervangen liep mn systeem de hele tijd vast :evil: (heb bios op 'load defaults' gezet)
    Dit ligt ook niet aan mn werkgeheuge (al getest)

    Als iemand dit probleem ergens van kent, hoopp ik wat van je te horen (een oplossing zou altijd leuk zijn…)
  • Je kunt de kaart in een andere PC proberen
  • Oude drivers goed verwijderd? Vaak ontstaan daarndoor problemen (resten van oude drivers zorgen voor conflicten) :(

    Als ik jou was zou ik een goede backup maken van je bestanden die je wilt bewaren en daarna gewoon ff een schone installatie van Windows.. daarna zal alles weer top werken neem ik aan :D
  • ik denk niet dat het aan mn ouwe drivers ligt.

    De kaart doet het namelijk bij spelletjes goed, enkel loopt mijn comp na 10-30 minuten vast. Vooral als ik op internet wil gaan zit hij na de 2e site die ie moet laden al vast

    en ik denk dat ik maar ff naar een of andere zaak moet gaan om mijn 3dkaart te laten testen, ik heb nl geen oude pc thuis staan .
  • Ik heb mn vidiokaart laten 'doormeten'(testen) en hij zou in piekfijne conditie moeten zijn.

    Is het dus nu een questie van de hardeschijf formatteren??

    Of is er nog wat anders wat ik eerst kan proberen (heb namelijk modem en sound drivers niet van mn pc op een of andere cd\floppy staan)

    alvast thnx
  • Als de kaart in orde is zou het goed aan de combinatie van je pc en je videokaart kunnen liggen, probeer echter eerst eens een schone instalatie (dus formateren en windows opnieuw erop)
  • Zoek de juiste drivers nu gewoon ff op internet op en zet ze ff op cd.. dan ga je formatteren.. :)
  • Ik heb mijn comp geformatteerd, maar het zelfde probleem doet zich weer voor. Kan het toevallig zijn dat mijn 250 watt voeding mijn amd 800 processor gezamelijk met mijn gforce4 niet pakt?

    Ik bedoel dat de voeding het niet goed meer aankan omdat de gf4 meer power çonsumeerd' dan mijn ouwe voodoo4??
  • Dat zou idd heel goed mogelijk kunnen zijn. In principe zou ie dat wel aan moeten kunnen, maar als je toevallig een slechte 250w hebt zou dat de oorzaak kunnen zijn.
    Kwestie van testen, misschien een voedig uit een andere pc halen?? Vrienden/kennissen/familie?! :lol:
    Zou ook kunnen zijn dat de kaart gewoon niet goed is, maar dat lijkt me sterk.. :(
  • een GeForce 4 MX 440 trekt niet echt veel stroom vergeleken me zijn Ti 4x00 broertjes, 250 watt zou voldoende moeten wezen.
    volg de tip van 2Fast op en test hem in een andere pc.
  • E-Razoor Geplaatst: Di Dec 31, 2002 6:26 pm Onderwerp:

    ——————————————————————————–

    Ik heb mn vidiokaart laten 'doormeten'(testen) en hij zou in piekfijne conditie moeten zijn.


    ——————————————————————————-

    Ja ik heb m idd getest :lol: ; en zo te zien doet ie et :-?
  • Hmz, ja dan toch een andere voeding in je systeem proberen.

    Je kan ook ff wat onderdelen 'los halen' zodat je voeding minder hoeft te trekken:

    - netwerkkaart eruit
    - geluidskaart eruit
    - cdspeler los
    - Floppy los
    - 1 geheugenreepje

    Dan zou het waarschijnlijk goed gaan… als het dan nóg niet goed gaat is het misschien een irq probleem, maar eerst maar je voeding controleren :)
  • Hmzzz, formatteren helpt ook al niet -> loopt alsmaar vast….

    k ga ff kijken of het aan het werkgeheugen kan liggen, en anders volg ik 2fasts adviezen wel ff op..

    Update: nadat ik een geheugen reepje van 256 mb sdr eruit hebt gehaalt, loopt mn pc weer behoorlijik soepen in windows. Zodra ik spellen ga spelen loopt deze soms weer vast. Bij crimson skies doet iet helemaal goed, maar bij UT1 loopt ie in het menu al vast…..

    Weten jullie hier een opl op???

    grtz,

    e-razoor
  • Ik heb ooit eens een keer problemen met de grafische kaart gehad omdat in het BIOS de 'AGP aperture size' op een verkeerde waarde stond ingesteld. Misschien kun je die van waarde veranderen en bijv. op 8 mb zetten of zo.
  • Je hebt je kaart laten doormeten/testen zag ik.. maar hou dat ook in dat je de kaart in een andere pc hebt gehad?
  • Jep, de gasten hebben de kaart in een andere pc getest.

    Ik heb nu leuk weer mn voodoo4 erin zitten. zowel bij win ME en 98 vertoont mijn systeem de zelfde eigenaardigheden. Aande voeding ligt het niet, die levert nog keurig de gevraagde waardes. Ik denk dat het toch aan de kaart ligt of aan de combinatie tussen mobo en kaart (er zit nix anders op) dus k probeer die kaart terug te posten……

    Het zal wel dat die mensen deze kaart niet lang genoeg getset hebben, of maar 1 toepassing gebruikt hebben…

    Greetz E-razoor.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.