Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Beeldscherm trekt krom aan rechterzijde

Anoniem
computer_nerdo
8 antwoorden
 • Hallo,

  Sinds een paar dagen is het beeld op mijn ± 2 jaar oude Hansol 17" monitor aan de rechterkant krom.. Als ik een snelkoppeling aan de linkerkant van het bureaublad verplaats naar de rechterkant, dan `krimpt´ de snelkoppeling (wordt kleiner). Dit heb ik op de resolutie van 1024*768. Op 800*600 heb ik geen problemen.

  Monitor: Hansol 17"
  Videokaart: Geforce 2 MX 220 (recente drivers aanwezig.)
  OS: Windows XP Prof SP1

  Wie kan mij helpen?
 • ik denk dat het tijd is voor een nieuwe monitor, check wel even of er gen boxen of iets anders dat magnetische golven uitstraalt in de buurt staat (maar ik denk het niet aangezien je het op een lagere resolutie niet meer hebt), kijk ook eens of je het aantel hz niet kunt verlagn op een hogere resolutie
 • Volgens mij staat idd de verversingsfrequentie te hoog…
 • Inderdaad, de refresh rate / verversingsfrequentie stond op 85 Hertz en deze heb ik verlaagd naar 75 Hertz en het probleem is opgelost! :) :)

  Wat is de minimale afstand tussen speakers en de monitor? Zijn daar richtlijnen voor? Voorkomen lijkt mij beter dan genezen…
 • nee er zijn daar niet echt richtlijnen voor maar hou ze toch minstens een halve meter van het scherm, het ene scherm is er ook beter op voorzien dan het ander, je hebt bv monitoren waar de boxen er aan plakken of in ingewerkt zitten daar kan je wel niet anders.
 • Hey,

  Dat met die afstand tussen monitor en boxen is echt onzin.
  Op mijn oud pc, packardbell, zatten de boxen op de monitor bevestigt.
  En nooit problemen gehad.
 • [quote:28d3666548="Stephen"]Hey,

  Dat met die afstand tussen monitor en boxen is echt onzin.
  Op mijn oud pc, packardbell, zatten de boxen op de monitor bevestigt.
  En nooit problemen gehad.[/quote:28d3666548]

  In dat geval zijn de ingebouwde luidsprekers magnetisch afgeschermd. Niet alle losse luidsprekers zijn zondermeer magnetisch afgeschermd. Als je deze direct naast je scherm zet vervormt je beeld (magnetisch veld van de luidspreker beïnvloed de electronenbundel van je monitor) met kans op "permanente beschadiging".
 • Als je een beetje nieuwere luidsprekers hebt zijn deze al magnetisch afgeschermt. Ik heb mijn Center en Linkse luidspreker van mijn DTT2200 tegen mijn monitor aanstaan en merk niks.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.