Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

17"TFT scherm

Anoniem
Elgerv
8 antwoorden
 • 17"tft scherm

  Hallo

  Heeft er iemand ervaring of verstand van tft schermen . Ik wil nl een tft scherm 17"aanschaffen en zie door de bomen het bos niet meer . Ik werk graag met video en soms ook wel eens een spelletje. Verder windows XP en all in wonder radeon 8500dv videokaart.

  Iedere suggestie is welkom

  B.V.D.

  John
 • van tft schermen weet ik niet veel af. Ik weet wel dat een CRT scherm beter voor video is. Het verschil is al veel minder groot dan dat dit vroeger was. Maar het is er nog wel. Als je echt een actief en op hoog niveau met video werkt zou ik je aanraden een CRT monitor aan te schaffen. De prijzen van de 17" LCD schermen rijzen ook nog eens de pan uit. Je kan voor de prijs van de LCD monitor een veel groter en beter CRT scherm kopen

  Dit is toch zo?

  Succes

  Joost
 • Heb vandaag een 17 inch TFT monitor besteld (Samsung 171N) :P . Ik ben daarbij afgegaan op enthousiaste gebruikerservaringen (zie o.a. www.kieskeurig.nl).
  Soms zijn de berichten tegenstrijdig, maar de beelden die ik in de verschillende winkels zie van de huidige TFT-monitoren bevestigen toch meer de positieve dan de negatieve berichten.
  Een 19 inch CRT-scherm levert waarschijnlijk een nog mooier beeld op, maar voor zo'n joekel van een kast moet je ook plaats hebben. Een TFT-scherm past beter, en is mooier in mijn opstelling (in de woonkamer).

  Sterkte met het maken van je keus!
  Groeten,
  Martin.
 • Ik ben in het bezit van een 17 inch iiyama AS4314UT tft scherm en ben daar erg tevreden over. Spelletjes spelen gaat goed, al speel ik niet van die heel hoogdravende spelletjes want heb sinds een week pas een fatsoenlijke videokaart (geforce 4 Mx 440). Had daarvoor een NeoMagic graph 128XD 2mb maar ook daar deed het scherm het prima mee. Ook met video bewerking. Ik vind het een aanrder zeker omdat hij nu niet al te duur meer is. Ik heb d'r destijds € 905,- excl. btw. voor moeten betalen.
 • helderheid. scherpte, kleuren bij mijn TFT (Lite On Litepanel 170) dik in orde, games geen probleem vwb "motion blurr"
  ben een all round gebruiker, geen prof. foto bewerker oid
  alleen let op de Pixeldefecten, eis een garantie dat je scherm geen defecte pixels heeft en niet binnen een redelijke bepaalde tijd krijgt,
  mijn scherm had ook een defect na een week maar door goede afspraken
  en service gewoon een nieuwe gekregen, is OK
 • Kijk goed voordat je koopt naar de specs.
  Reaktie tijd onder de 25ms
  herlderheid boven de 250:1 cd/m3
  contrast iets van 400:1 of meer.
  kijk inderdaad naar de pixel garantie

  Ik heb kijkend naar dat alles voor de Hitachi cml174 gekozen en draai daar nu een week mee, en ben zeer tevreden. 16ms dus erg snel.

  Het enigste punt wat me zorgen over maakte was het aantal kleuren, maar 262K (18 bits) waar veel monitoren zeggen dat ze 24 bits zijn.
  Maar de kleuren zijn zonder meer prima, nergens banding of iets anders. :)

  http://www.hitachidigitalmedia.com/viewProduct_1.jsp?productid=276
 • [quote:e81c150e9e="hjs"]Ik heb kijkend naar dat alles voor de Hitachi cml174 gekozen en draai daar nu een week mee, en ben zeer tevreden. 16ms dus erg snel.
  [/quote:e81c150e9e]

  Wow, 16 ms voor een 17 inch tft is heel erg snel….
 • als je weinig ruimte hebt moet je gewoon een tft scherm kopen als je genoeg ruimte hebt en er verder niet heel veel indruk bij vrienden mee moet maken zou ik toch een crt scherm nemen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.