Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Compaq 5686 + Giabyte Radeon 9000 = Keuzescherm Boot of Bios

Anoniem
SSK
4 antwoorden
 • Hoi,

  Het volgende probleem: Na het installeren van een Gigabyte Radeon 9000 in mijn vaders Compaq 5686 pc krijgen we bij de boot na de POST een scherm met de keuze om te booten (F1 toets) of het bios in te gaan (F10 toets)! :o

  Hoe verhelp je dit, want hij deed dit niet eerder!

  (Er zat een Diamond Viper 550 in. Bij de installatie van de Radeon hebben we de geluidskaart een paar PCI slots naar beneden geplaatst om het koellichaam van de Radeon de ruimte te geven).

  Gr. Jasper
 • Je Compaq detecteert de nieuwe hardware en heeft daar (vermoedelijk) problemen mee. Vandaar de melding op je scherm. Staat er overigens nog een melding dat de configuratie is veranderd? En ben je al in je BIOS geweest om te kijken wat er aan de hand is? Via save-and-exit BIOS weer verlaten zou je probleem kunnen oplossen.
 • Hoi,

  Ja, ik heb al gekeken in het bios, maar daar is weining in te stellen. Ook save en exit geeft geen oplossing (Compaq bios is niet…) :cry:

  Hij geeft geen melding op het scherm, alleen de twee keuze mogelijkheden (F1 en F10).

  Gr. Jasper
 • Kijk of je de IRQ aan je geluidskaart kan wijzigen of die van je VGA kaart.

  ANders : maak image van je C-schijf. Kijk ook als er een map system.sav of zo is (deze is hidden) Kan zijn dat daar je vorige BIOS settings nog te vinden is.
  Anders :deinsatleer de software van je geluidskaart. PC uit, thaal de geluidskaart fysiek uit de PC. Boot en reboot zodat de drivers ervan weg zijn : kijk wat er met je BIOS gebeurd, als ie zegt nieuwe systeem configuratie dan SAVE indrukken. Als alles goed verloopt, pc weer uit en geluidskaart erin etc…

  Gaat het dan nog niet, clear je BIOS, er is een pgm te vinden bij de HCC testbank of zo waarmee je een BIOS wachtwoord kan weghalen. Nou dat pgm clear gewoon je CMOS voor je.
  Dan moet het weg zijn. SAVE voortaan wel de settings van je BIOS etc..
  Het is Compaq

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.