Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

XFX Geforce 4 Ti4600 slecht in draaktest 3DMark 2001SE ??

Anoniem
Red Dragon
13 antwoorden
 • Ik heb gisteren de XFX Geforce 4 Ti4600 gekocht en natuurlijk gelijk even getest :D

  Nou viel het me op dat de draken test ongeveer dezelfde frame-rates haalde als met mijn oude Asus Geforce 2 GTS.

  Dit kan niet goed zijn.

  Dit is volgens mij ook de reden waarom ik maar 8900 punten haal terwijl een vriend van mij met dezelfde kaart maar een langzamer processor P4 2.2 GHz (ik heb een 3 GHz) hetzelfde haalt.

  Ik gebruik de Nvidia 41.09 drivers.

  Iemand enig idee ??
 • Welk moederbord heb je? HEb je wel de intel chipset drivers geïnstalleerd, zonder die drivers heb ik ook 8900.. mét 15100 :)
 • Kopt inderdaad langs geen kanten, je moet een stuk hoger, ik heb een AMD ATHLON XP 1900+ in combinatie met een Gforce 4 ti 4200 en ik haal al 9400 3dmarks meer of u en jij hebt een stuk harder gaande cpu en videokaart en als je vriend daar ook maar zo'n score haalt vind ik dat ook te weinig, hij heeft ook een ti4600 in combinatie met cpu pentium 4 2.2, zijn cpu is ongeveer van hetzelfde calliber of de mijne maar zijn kaart is een stuk beter, ik verta toch niet goed waarom ik meer haal terwijl er van overklokken geen sprake is.
  Zoals 2 FAST zegt eens kijken voor de drivers te veranderen (updaten) van de chipset op je MOBO.
  Indien het dat niet is drivers eens herinstalleren van je videokaart.
 • Nou eeeuh…. de frames zijn bij de drakentest 3x hoger…. Ik kan nu alleen de test van 3D Mark niet meer afmaken omdat ik telkens een error krijg…

  Failed to validate material of Failed to set fullscreen of zoiets…

  Het moederbord is trouwens een Asus P4PE
 • Ik heb 1 test af kunnen maken…. en ik heb nu 13333 punten…. Daar kan voorlopig meeleven…

  2Fast is die 15100 punten met of zonder overclocken… Als het zonder is dan is dit dus nog steeds aan de lage kant….
 • volgens mij heb je nog te weinig en moet je zoals 2fast rond de 15000 liggen dit is de normale score voor zo'n systeem zonder overclocken en aangezien je errors hebt tijdens je 3dmark test is er iets nog niet goed en ik veronderstel dat het de drivers van je videokaart zijn, die ondersteunen waarschijnlijk niet of slecht een of andere toepassing zoals bv : pixel shader, bumb maps , … .
  Ik zou de driver toch nog eens herinstalleren, kijken of je vorige drivers volledig verwijderd zijn (kan je doen met een detonator destroyer die je via een link in de faq kunt vinden).
  Je kan er nu misschien mee doen wat je wilt maar, als er fouten inzitten kan je er later problemen mee krijgen met bepaalde toepassingen dus je bent beter dat je in het begin wat mer werk doet om het boeltje volledig te hebben zoals het hoort (zonder errors dus)
 • Ok source off all problems: Hypertreading

  Hypertreading uitgezet en nou werkt alles in eens probleemloos… Geen crashes… 14800 punten…. Kan nu ook eindelijk DVD's zonder problemen draaien…..

  Geweldig zeg…. Daar koop je dan een Intel 3 GHz voor :x … Speciaal voor hypertreading had ik nou maar een Athlon gekocht :evil:
 • Je wilt me toch niet zeggen dat je die 3Ghz pIV alleen voor HT hebt gekocht. Want dan had je beter een dual systeem kunnen kopen of moeten wachten todat die techniek sterk verbeterd is.

  Maar goed, probleem is gelukkig opgelost, ik zou willen dat ik zon systeem had :cry:
 • ja, maar als je nu een intel mobo hebt… moet je eerst ook nog weer een AMD mobo kopen…

  nou jah, je kan hem altijd nog wel weer verkopen…. :wink:
 • Nee maar ik wou graag in december een PC kopen… Ik zat eerst te denken aan een Dual installatie maar dat was weer zonde voor enkele threads applicatie's omdat je dan gewoon 1 processor voor niks erin hebt zitten.

  Toen intel kwam met hypertreading dacht ik perfect dat is precies wat ik zoek…. Betere multitasking processor zonder dat je teveel geld over de balk gooit… (Je merkt het wel hoor!! 0-1% processor gebruik met het branden van een CD) 2x Dual Athlon is natuurlijk duurder als 1x Intel Pentium 4 3 GHz…

  Maar goed… Nu dit niet goed werkt (Volgens mij komt het vooral door die $#%#%# audigy 2 kaart) heb ik dus eigenlijk 300 euro over de balk gegooit want ik had dan net zo goed een 2.8 GHz kunnen kopen.
 • 2 processors, wat doe jij dan zoal met je PC? Renderen? Ik denk dat of iets is niet goed geinstalleerd of iets is niet goed ingesteld. Anders mail Intel even.
 • het is normaal dat bv zulke toepassingen als 3dmarks, games, …ben je inderdaad beter af zonder hypertreathing of dubbele processor omdat er dan slechts 1 programma bijna alle proccessortijd zal opslorpen en er geen taken moeten verdeeld worden over twee processoren wat bij hypertreathing en dubbele cpu wel het gevals is en dat kost ok cpu tijd.
 • Ik heb nou alle &*%# software van mijn Audigy 2 kaart gedisabled… en heb nu geen crashes (denk ik, nog te vroeg om te zeggen) met geluid en DVD…

  Een tweedde (virtueel of niet) processor geeft onmeetbare winst… Kijk voor enkele threads heeft de 2 processor geen nut tenzij je dus meerdere programma's tegelijk draait…. Hoeveel van jullie hebben wel eens een programma gedraait dat zo zwaar is dat het switchen tussen andere programma's bijna onmogelijk word ?

  Op mijn oude Athlon 900 en dan Delphi 7 + Adobe photo shop en internet pagina's open is het vrijwel onmogelijk om nog een beetje te multitasken..

  2 Processors was voor mij te duur en levert weinig winst op… Er gaat dan gewoon xx% van je processortijd verloren. Want stel dat je bv 2x een Athlon 2200+ koopt dan ben je even duur als een Intel Pentium 4 3 GHz maar wel in 9 van de 10 keer trager. Single threads gebruiken dan maar een 2200+ en voor meerdere threads tegelijk gebruik je toch nooit 100% van je processor…

  Ok dual athlon is natuurlijk veel sneller bij echter multithreads programma's maar daar draai ik toch bijna niets van.

  De Pentium 4 is de beste oplossing met dat hypertreading en geloof me, ik weet nu precies het verschil tussen aan of uit is dat ik niet meer zonder kan/wil.

  Ik vind mij PC ook veel lekkerder draaien (ondanks de crashes) als een Athlon 2200+ dat ik eerst wilde kopen op advies van een kennis (Hij heeft een Dual Athlon gekocht met een Asus a7m266-d). Hij heeft trouwens ook problemen met zijn Audigy kaart… Blijkbaar werkt de software niet goed met 2 processors….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.