Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Oplossing als 4x AGP niet werkt met GF3

Het is een oplossing, ik heb het al eens eerder gelezen elders, echter weet ik niet of dit voor iedereen werkt daarom zet ik het niet 1,2,3 in de FAQ.

Anoniem
Red Dragon
2 antwoorden
 • Hallo mensen,

  Met sommige VIA chipsets en sommige videokaarten (ik heb een GF 3 ti 200) werkt de 4x AGP functie niet, loopt ie vast als je hem op 4x zet, of krijg je een andere onstabiele toestand. Meestal staat de AGP rate in de bios op "auto" en gaat daarna naar 2x AGP. Als je moederbord én videokaart 4x AGP aankunnen is er dus iets mis.

  Ik heb een MSI K7T266 Pro2-Ru en een ASUS v8200 GeForce 3 Ti 200. Bovenstaand probleem deed zich dus voor bij mij.

  De oplossing is vrij simpel: zet de AGP comb. driving op manual en vervolgens vul je als waarde in bij AGP drive strenght: DA. Als laatste zet je in het bios de AGP rate op 4x.

  Deze DA value maakte mijn grafische kaart stabiel in 4x AGP. Ik weet niet of dit jou systeem schade kan toebrengen, dit is dus op eigen risico. Ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele schade aan je eigen systeem.

  Ik kreeg dit antwoord van mijn geweldige computerwinkel. Als je niet zeker bent bel dan naar je eigen winkel.

  Succes!

  Edwin
 • Wanneer was je kaart dan instabiel? Beelf ie hangen of kreeg je een ander probleem? Dit zou wel eens relevant kunnen zijn, vraag maar ofdat ze dit in een Faq kunnen zetten, kan je trouwens ook zelf doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.