Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

AGP 4X

Anoniem
Red Dragon
5 antwoorden
  • Ik heb net een radeon 9500 pro gekocht en het doet het allemaal prima, maar nou kwam ik er achter d.m.v het programma powerstrip(clockprogramma) dat mijn AGP instellingen op 2x staan, en als ik dat wil veranderen zegt hij dat mijn moerderbord dat niet ondersteund of dat de instellingen\drivers van de bios\AGP gart niet goed zijn. En mijn moederbord is een asus A7v 133 die wel agp 4x ondersteund, en in de bios staat hij ook op 4x. Heeft iemand enig iedee
    alvast bedankt
  • ik weet niet juist welke shipset op zo'n moederbord zit maar als het een via chipset is kan het zijn dat je de 4 in 1 driver moet installeren (laatste nieuwe driver) die is te vinden op de site van via zelf.
  • Het verschil tussen 4x en 2x is overigens erg klein. Je zal er in de praktijk niets van merken.
  • Een vriend van mij had z'n AGP van z'n Geforce 3 Ti200 ook op 2x ipv 4x staan en daar maakte het wel degelijk wat uit. Voor de drivers van je moederbord moet www.asus.com gaan, of naar www.via.com.tw en download daar de nieuwste drivers.
  • Ik heb hetzelfde probleem. Ik heb een VIA chipset. En nu heb ik gehoord dat je de nieuwste VIA drivers in de compatibliteitsmodus van Windows 2000 moet installeren als het om Windows XP gaat. Dit heb ik gedaan, maar het helpt geen moer. Of je het nu op deze manier of op de gewone manier installeert mijn AGP blijft ook op 2X werken en ook bij staat alles in de BIOS goed. Maar goed, ik weet dus niet of je een VIA chipset hebt of een andere.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.