Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

IIyama LS 704 UT

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een budget scherm. Heb zelf thuis al een IIyama visionmaster 404 staan, ben hier zeer tevreden over.

  Nu zie ik vaak de IIyama LS704UT staan. Prijs tussen 175 en 190 euro.
  Heeft iemand ervaring met dit scherm? Komt het door de KHz(70) dat dit scherm relatief goedkoop is? Meeste schermen hebben hier 96 of 97 KHz staan.

  Hans
 • Als je een '17 scherm hebt gebruik je meestal 1024x768. Dan kan je het beste een refreshrate hebben van 85Hz. Schermen die daar onder voor doen vallen sowieso al af. Doe jezelf en vooral je ogen niet tekort wanneer je een monitor koopt. Je moet er wel de hele dag naar kijken.
 • Volgens de specs kan het scherm 1024*768@85 Hz aan. Dus wat mij betreft okee!

  hans.
 • lijkt mij dan dus ook wel okee
  waar is ie zo goedkoop? :o
 • Challenge computers! Heb hem net zelf besteld. Zit in de buurt van Heerenveen, je kunt zelf afhalen!

  Hans. :wink:
 • okidokie bedankt :D voor de tip
 • Geen TFT Hans? Kost je net iets meer maar dat is wel blits.
 • [quote:ad67f4419d="hans loois"]Komt het door de KHz(70) dat dit scherm relatief goedkoop is? Meeste schermen hebben hier 96 of 97 KHz staan.[/quote:ad67f4419d]

  Dit heeft te maken met de bandbreedte van het beeldscherm; maw de optelsom van schermresulutie en refreshrate. Dat Iilyama scherm waar je het over hebt draait bv. prima 1024x768@85Hz (al zal dat ver tegen de limiet aan zijn) Neem je een hogere resolutie (bv. 1600x1200 als ie dat al haalt) dan keldert de refreshrate. De 70 of 96/97 Khz slaat dus niet direct op de refreshrate van het scherm, maar heeft er wel mee te maken.

  Ik heb hier bijvoorbeeld mijn monitor (Belinea 103055) naast z'n goedkopere broertje gezet. Dat is dus 96 vs. 70Khz. Je ziet meteen dat mijn monitor tot 1600x1200 gaat (ik geloof @75Hz) de ander gaat maar tot 1280x1024. Reken er wel op dat ie qua refreshrate op die resolutie onder de 85Hz komt.
 • Kwestie van smaak, een TFT scherm of een CRT monitor in vergelijkbare prijsklasse; dan wint voor mij het CRT scherm, tsja hij is nou eenmaal wat groter.

  Hans.
 • Eigenlijk vind ik dat ook wel hoor. TFT is mooi plat maar sommige hebben een kijkhoek waar je moe van wordt. Je moet zo precies voor die dingen gaan zitten. Wij hebben er geen, ken ook maar 2 mensen die er een hebben. Er zittenbest wel wat nadelen aan die dingen. De prijs is niet echt leuk en verder zou je ook kunnen zeggen dat er nog steeds veel fouten worden gemaakt ivm dooie pixels. Mijn volgende scherm wordt wel een TFT dat zeker, maar ik hoop dat mijn compaq S720 het nog ff houdt. Twee weken geleden heeft onze Eizo van ´23 (van de internet pc) het begeven.

  Hoe lang gaat een gewone monitor eigenlijk mee? Ik heb nog nooit een monitor gehad van nieuw tot dood. ik krijg namelijk altijd mijn vaders afdankertjes. Niet dat het slechte schermen zijn, ze zijn altijd een jaartje of 3 oud maar qua grootte niks te klagen. Meestal zijn het mooie >'17 :)
 • Tsja, ook voor een monitor zal wel zoiets bestaan als een MTBF norm.
  Dus zal wel sterk van het gebruik afhangen wanneer je die grens bereikt.
  Enne je moet natuurlijk een beetje geluk hebben!

  Hans.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.