Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Desktopresolutie veranderd niet mee

Anoniem
computer_nerdo
6 antwoorden
 • Ik heb een probleempje op een Compaq Presario 1200 notebook. Als ik de schermresolutie instel op 1024X768 dan veranderd de desktopresolutie niet mee. Je moet dan met je muis naar het uiteinde van het scherm gaan om de rest van het beeld te zien. Het scherm is opzich klein en een resolutie van 1024X768 wordt niet echt aangeraden maar ik wil toch kijken wat ik het prettigst vind. Ik weet wel dat het mogelijk is. De videokaart is overigens een Trident Cyberblade i1 8 MB shared. Kan iemand mij vertellen hoe ik hem toch normaal op 1024X768 kan laten werken?
 • dat van die muis naar het uiteinde van het scherm snap ik niet :-?
  moet je het scherm dan net als in spelletjes verplaatsen ofzo??
  misschien ligt het aan de instellingen van het beeldscherm zelf
 • Als ik mijn scherm op 1024X768 instel dan is een deel van het normale beeld niet zichtbaar. De taakbalk zie je bijvoorbeeld niet. Als je dan je cursor naar beneden beweegt tot onderaan het scherm dan schuift het beeld op waardoor je de taakbalk wel ziet. Je moet als het ware door je scherm heen scrollen. Dit zal waarschijnlijk wel aan de videodrivers liggen denk ik, maar ik kan ook geen andere vinden.
 • heb je niet het beeldscherm ver buiten de randen ingesteld staan?
  ik weet niet of dat nog met moderne schermen kan maar dit heb ik wel es gehad met m'n oude schermpje die het overigens prima doet.
  maar terug naar het probleem,
  heb je behalve de resolutie ook iets in advanced (wat bij windows 98 in het zelfde schermpje staat als resolutie) aangepast?
 • Bij sommige videokaart drivers kun je zowel de resolutie van de desktop als het formaat van je bureaublad instellen (2 "sliders" ipv 1). Dan kun je idd van dit soort problemen krijgen. Heb je de laatste nieuwe driver voor je videokaart?
 • Het gaat hier overigens wel om een notebook, dus er valt verder niets in te stellen aan het scherm zelf behalve de resolutie. Voor zover ik weet heb ik wel de laatste drivers. (Trident Cyberblade i1) Ik heb verder ook niks kunnen vinden voor het instellen van de desktopresolutie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.