Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

wel of niet de latest drivers?

Anoniem
rombaft
7 antwoorden
 • :o Ik heb een asus 8420 (GeForce4 Ti 4200). hiervoor heb ik de latest driver van asus v31.40G geïnstallerd. Nu is er van Nvidia een nieuwere driver 41.09_win2kxp (3Dmark2001 scoort hoger) maar het duurt langer voordat applicaties (b.v. outlook) opstarten. Tevens is het beeld bij b.v. CFS3 soms schokkerig. Dus toch maar weer de asus driver geïnstalleerd.
  Doe ik iets verkeerd of is dit gewoon een driver probleem?
 • goed de FAQ!! lezen….

  daar staat hoe je de drivers moet deinstalleren en installeren……
 • [quote:661b2ec36a]goed de FAQ!! lezen….

  daar staat hoe je de drivers moet deinstalleren en installeren……[/quote:661b2ec36a]

  turbulence, ik denk niet dat dat de vraag was.

  Maar als antwoord zou ik zeggen dat dat inderdaad makkelijk de oorzaak zou kunnen zijn. En als het herinstaleren van de asus drivers het weer heeft opgelost was de nvidia driver zeker de oorzaak. Je kan je echter wel afvragen waarom andere mensen met een GeForce4 Ti 4200 dit niet hebben. Ergens in je systeem zal wel iets zitten wat er mee te maken heeft, beetje moeilijk te zeggen.
 • [quote:d6d0ae2130="Stimpson"]
  turbulence, ik denk niet dat dat de vraag was.

  Maar als antwoord zou ik zeggen dat dat inderdaad makkelijk de oorzaak zou kunnen zijn. En als het herinstaleren van de asus drivers het weer heeft opgelost was de nvidia driver zeker de oorzaak. Je kan je echter wel afvragen waarom andere mensen met een GeForce4 Ti 4200 dit niet hebben. Ergens in je systeem zal wel iets zitten wat er mee te maken heeft, beetje moeilijk te zeggen.[/quote:d6d0ae2130]

  nee, inderdaad, dat is de vraag niet, maar als men nu eerst eens de moeite neemt om zelf even te kijken, dan was mijn reply, en zelfs deze draad niet nodig….

  als je in de FAQ leest dan zul je er achterkomen dat als je drivers erop hebt staan, en je ramt er zo nieuwere overheen, dan is de kans groot dat er conflicten ontstaan…

  [quote:d6d0ae2130]Je kan je echter wel afvragen waarom andere mensen met een GeForce4 Ti 4200 dit niet hebben[/quote:d6d0ae2130]

  waarom??? omdat die misschien de FAQ wel lezen, en wel weten hoe het moet… :wink:

  dus….. ouwe drivers deinstalleren zoals in de FAQ staat, nieuwe detonators, en klaar…. :lol:
 • nee toch niet , je hebt bv die detonator destroyer daar, die verwijderd geen drivers van derden (in dit geval asus), heb ik eens gehad met msi drivers, die moet je zelf verwijderen.
  Het kan zijn dat stukjes van die asus driver blijven staan na uninstal en daardoor je nvidea drivers niet werken zoals het hoort.
  Bij mij gingen mijn 3dmarks er een pak op vooruit nadat ik de msi drivers vervangen had door detonator driver
 • [quote:ebbaf8f715="rombaft"]nee toch niet , je hebt bv die detonator destroyer daar, die verwijderd geen drivers van derden (in dit geval asus), heb ik eens gehad met msi drivers, die moet je zelf verwijderen.
  Het kan zijn dat stukjes van die asus driver blijven staan na uninstal en daardoor je nvidea drivers niet werken zoals het hoort.
  Bij mij gingen mijn 3dmarks er een pak op vooruit nadat ik de msi drivers vervangen had door detonator driver[/quote:ebbaf8f715]

  ik heb het ook niet gehad over de detonator destroyer, daarnaast wordt die volgens mij ook niet genoemd in de FAQ…

  daarnaast, als je de drivers deinstalleerd volgens de FAQ, dan blijft er echt niks staan hoor… zo doe ik het ook altijd, en heb nooit problemen…..
 • detonator destroyer word wel in de FAQ genoemd maar is voor Win9x/ME.
  De topic starter heeft Win2K/XP drivers en hoeft dus geen detonator destroyer te gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.