Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Aanschaf 19 inch monitor.

Anoniem
RicardoS
12 antwoorden
 • Hallo allemaal

  Ik overweeg om een 19 inch monitor te kopen maar weet nog niet
  precies wat.
  Ik wil in ieder geval geen trinitron(of gelijke) beeldbuis.
  Ik heb eerst gekeken naar een platte (bv dynaflat) 17 inch, maar ik
  vond de weergave aan de randen niet goed (randdikte wisseld met licht en donker beeld) en wat minder scherp in de hoeken.
  Heb 3 merken geprobeerd, hebben het allemaal.(Philips, Samsung en LG)
  Denk nu aan een Philips 109S40 (niet plat)
  Deze kost ongeveer € 270,-. Valt wel mee vind ik.
  Heeft iemand ervaring met deze monitor of mischien andere suggesties?
  Laat het even weten.

  Bij voorbaat dank.

  groetjes RicardoS
 • Ik zou gaan voor een 19 inch [b:ac92a5e430]Iiyama[/b:ac92a5e430], mooi strak beeld en de lijntjes waar ze het over hebben zie je na een tijdje niet meer.
  Ook een 17 inch TFT is mooi (een 17 inch TFT staat gelijk aan een 19 inch CRT).
 • Zoals ik al zij, ik wil geen monitor met een beeldbuis met "draadjes"
  en ik wil en kan geen 17 inch tft betalen.
  Is trouwens minder geschikt voor games.
 • [quote:34ca96b61c="RicardoS"]Zoals ik al zij, ik wil geen monitor met een beeldbuis met "draadjes".[/quote:34ca96b61c]Als je niet wilt gaan voor kwaliteit vanwege "die draadjes" dan zou ik voor die Philips gaan, lekker standaard en niet duur.
  LG en Samsung zijn net zo goed maar is de design meestal wat mooier vind ik, maar daar betaal je dan ook meer voor.

  De nieuwste TFT's doen het uitstekend met games, de ghost image die je vroeger nog wel es had is nu bijna geheel verdwenen.
 • [Heb al een paar jaar de LG Flatron 915FT plus (19 inch), zonder draadjes en een prima beeld in 3D en 2D.Natuurlijk wel afhankelijk van de welke grafische kaart je gebruikt.
 • Ik heb zelf een lifetec 19" gekocht bij de ALDI en tot nu toe bevalt die prima. De garantie bij ALDI is ook goed geregeld trouwens zoals ik zelf pas nog heb ervaren.
  Succes met je keuze.
 • [quote:19399aac12="stelf01"][Heb al een paar jaar de LG Flatron 915FT plus (19 inch), zonder draadjes en een prima beeld in 3D en 2D.Natuurlijk wel afhankelijk van de welke grafische kaart je gebruikt.[/quote:19399aac12]

  Heeft deze monitor geen last van het dikker en dunner worden van de randen naarmate het beeld lichter of donkerder wordt ?
  Als je het eenmaal hebt gezien dan ga je er onbewust op letten en
  dan word je er helemaal gek van. (probeer eens een Nokiatest, wordt je er zeker gek van)
  Ik zou graag iemand willen horen die ervaring heeft met de
  Phillips 109S40 .
 • Dat is iets nieuws, nooit gezien.Heb dat progje even gebruikt (oud ). Niks tezien . Vind die opmerking over dunner - breder enz maar raar , hoe kom je aan deze wetenschap :)
 • [Je bedoelt toch niet(verwacht dat niet ) , dat als je de monitor aanzet de desktop smaller is dan dat hij moet zijn ?Dat is puur een kwestie van dat ie een beetje warm moet worden.
 • [quote:fc3fd4c2b3="stelf01"][Je bedoelt toch niet(verwacht dat niet ) , dat als je de monitor aanzet de desktop smaller is dan dat hij moet zijn ?Dat is puur een kwestie van dat ie een beetje warm moet worden.[/quote:fc3fd4c2b3]
  Nee ik bedoel niet het warm worden.
  Ik bedoel bv bij die nokiatest het onderdeel screenregulation, met die verspringende zwarte en witte balk, dat de lijn langs de rand van het scherm niet recht blijft. Is met z/w natuurlijk wel extreem, maar ik heb het met games ook al geconstateerd.
  Het viel mij op dat platte beeldbuisen er wel last van hebben en convensionele niet. mijn eigen 107S (CM2300-oud beestje) heeft er geen last van. De Philips 109S40 ook niet.
  De monitors waar ik het wel bij gezien heb zijn: Philips 107T41,
  Samsung 753 DFX en de LG F700E flatron.
  Vooral wat die LG betreft vind ik het jammer want deze was echt helemaal plat. Ik denk dat het iets te maken heeft met de lichtafbuiging
  aan de voorkant van de monitor, want die methode verschilt met die van een normaal beeldscherm.
  Mischien ben ik wel gewoon teveel eisend. :oops:
 • Ik heb die test nog eens gedaan , maar alles blijft zowel links als recht keurig strak.Het gaat bij mij wel om de 915FT plus.Mooi vlak en strak beeld.
 • Heb mischien toch wat met prijs/kwaliteit verhouding te maken want de monitoren die ik getest heb waren tussen de 180 en 230 euro.
  Die van jouw is al gauw € 450,-

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.