Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Geforce4 Ti4200 rond beeld bij wolfenstein in 1024x768

Anoniem
Red Dragon
5 antwoorden
 • Wanneer ik bij het spel Return to castle Wolfenstein de schermresolutie op 1024x768 instel, krijg ik een vreemd rond beeld -> (_).
  Op andere resoluties heb ik er geen last van, weet iemand wat het probleem kan zijn?? Mijn monitor = een iiyama LM704UT A
 • Je moet het beeld op je monitor per resolutie en frequentie instellen. De monitor onthoudt dan normaliter deze instellingen. Als het er zo raar uitziet, heb je deze combinatie waarschijnlijk gewoon nog nooit gebruikt.
 • Gebruik je Windows XP? Dan moet je waarschijnlijk even programmaatje downen om de refreshrate te fixen. Ik weet niet wat voor videokaart je hebt, maar bij mijn ATI heb ik het programma refreshratefix gedownload (althans ik geloof dat het zo heette). Hiermee de frequentie instellen die je ook gebruikt voor je desktop.
  Wat bij UT2003 bij mij hielp overigens, was bij directX (m.b.v. dxdiag, op de laatste tab) handmatig de juiste frequentie voor DirectDraw invoeren. Voor de andere programma's dus even zo'n refreshrate fixer gebruiken.
 • Een refreshratefix werkt niet.
  Zijn er nog mensen met andere oplossingen???
 • Refreshratefix is voor ATI, volgens mij heb je voor een nVidia een ander programma nodig…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.