Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Is de kwaliteit van een tv-kaart zo slecht!?!?

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik heb om het eens uit te proberen een WinTV Go kaart gekocht van Hauppauge. OK, niet de duurste, maar het was om te proberen. Nou vind ik de kwaliteit van het beeld ontzettend tegenvallen. Beetje groezelig, en ook de captures die ik ermee maak zijn slecht. Ik had verwacht dat dit juist beter zou zijn omdat een computermonitor (Iijama 19", 1024x768, matrox G400 kaart) een beter en rustiger beeld geeft dan een doorsnee tv.

  Is dit zo, moet ik een betere kaart kopen of is het een probleem wat ik op de een of andere manier nog kan oplossen? Ik wilde er namelijke stills mee maken die ik weer kan gebruiken op mijn website, en later ook korte opnames maken…


  Jack
 • Hey,

  Ten eerst wil ik je zeggen dat de de monitor niet gemaakt is voor tv beeld, je tv wel. :-?

  Als je betere foto,s wilt gebruik dan Snapshot. En voor video WinTV Capture maar pas op 1,5 min is 1 GB.
 • Snapshot, is dat een programma? Ik kan in het menu van WinTV alleen maar kiezen voor capture en krijg dan een stilstaand beeld (een aantal resoluties zijn van te voren in te stellen, maar het blijft slecht, zeker als het beeld beweegt…).
  Maar ik begrijp uit jouw antwoord dat het toch behelpen is met zo'n kaart?


  Jack
 • Hey,

  Snapshot is een prog ja.

  Verhelpen nooit maar verbeteren kan altijd
 • Nog even over snapshot: een apart programma naast het WinTV programma? Weet jij zo gauw de naam van de fabrikant hiervan?

  En als je zegt verbeteren, heb je daar nog tips over voor me? Behalve achteraf klooien met photoshop, want dan kom je denk ik ook niet verder dan blurren…

  Jack
 • met virtualdub kan je ook capturen (effe google).

  Het e.e.a. hangt bij TV pgms ook af hoe sterk en hoe goed het tv signaal is. Ik neem aan dat je PC ergens anders staat dan je TV
 • Ja, die staat een metertje of 6 verderop, en de kabel is denk ik zo'n 10 meter. Dus dat maakt ook uit denk je? Ik zou anders wel eens een stillimage willen zien die ik kan vergelijken met die ik maak… Misschien dat iemand me er eentje kan mailen???

  Virtualdub zal ik eens proberen…


  Bedankt…

  Jack
 • Heb je wel fatsoenlijke antennekabel in huis liggen (satellietkwaliteit), en een splitter voor je TV/kaart?

  Hou er rekening mee, dat TV 'bewegend' beeld is, en dat je dan de onzuiverheden door de snelheid niet of nauwelijks ziet. Zelfs bewegingsonscherpte zie je niet. Zet maar eens een videoband stil, dan is het beeld ineens een stuk minder. Ditzelfde effect treedt ook bij capturen op.
 • ik heb het zelfde met mijn video kaart, het beeld is gewoon wat groeseliger, en ik heb een vrij dure kaart (pinacle pctv ofz)vooral op de wat slechtere zenders al yorin heeft ie daar last van maar ach zo erg is het toch niet? :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.