Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Videokaart probleem of beeldscherminstelling

Anoniem
Red Dragon
13 antwoorden
 • Mijn zoon heeft het spel 'Need for Speed III' op mijn pc geinstalleerd en het beeld is heel erg "blokkerig" . Ik heb W-XP, een Syncmaster 151s TFT scherm ,een NVIDIA GEFORCE2 DDR videokaart, 256mb intern en een processor van 1,4Ghz. Kan iemand mij vertellen wat het probleem zou kunnen zijn en hoe ik e.e.a. verhelpen kan?
 • Mijn suggestie is DirectX 9.0 installeren en de laatste stuurprogramma's van NVIDIA downloaden en installeren. Veelal verhelpt dit alle problemen. Zo niet, plaats dan gerust hier een nieuwe reactie.

  DirectX 9.0 van Microsoft kunt u vinden via deze link en de laatste NVIDIA stuurprogramma's kunt u vinden via deze link. Lees altijd voor het plaatsen van dit soort bericht de FAQ door die in deze categorie te vinden is.
 • need for speed 3 is gewoon een blokkerig spel :wink:
  maar is het echt heeeeeeeel erg blokkerig of net zo blokkerig als alle andere spellen uit die tijd?
  need for speed 3 heeft volgens mij aan directx 7.0 ofzo ook wel voldoende dus ik denk niet dat directx zoveel zal veranderen of wel?
 • Ik heb Need for Speed III er ook eens bijgepakt, en in mijn testconfiguratie met DirectX 8.1 (standaard geïnstalleerd bij Windows XP) en de retail NVIDIA drivers gaf NFS3 inderdaad 'blokkerige' effecten.

  Echter met het installeren van DX9.0 en de laatste videokaart drivers waren alle problemen opgelost. Maar of het DirectX was die het probleem gaf, weet ik niet. De videokaart drivers lijken mij logischer.
 • Ben,

  Bedankt voor je reactie. Ik heb de Windows DX 9.0 gedownload en geinstalleerd maar dat hielp niet veel. Nu ben ik de driver van NVIDIA aan het downloaden (41.09_win2kxp) maar is dat wel de goede? Ik bedoel, ik ging naar de download area en het downloaden begon spontaan, zonder keuzemogelijkheid. Is wel goed?

  En beste computer-nerdo. Het beeld is heel erg, erg , erg blokkerig.Maar de vergelijking met andere spelletjes uit die tijd kan ik niet maken want ik speel en speelde nooit geen spelletjes
 • Ben,

  Die nieuwste drivers van NVIDIA worden niet door W-XP geaccepteerd. Nog andere suggesties?
 • Hoezo worden ze niet door Windows XP geaccepteerd? Kan je iets meer details geven. Bijvoorbeeld, heb je wel administrator rechten (waarmee je stuurprogramma's mag installeren)?

  Een andere suggestie die ik zo kan bedenken is de schermmode in het spel aan te passen (bijv. in te stellen op een lagere instelling zoals 800x600 of 640x480). Probeer anders in het spel de details wat omlaag te schroeven, misschien vraagt het spel gewoon wat te veel van de videokaart (dat kan soms rare effecten geven).
 • Ik bedoelde dat de drivers niet door XP geschikt worden geacht om door XP 'digitaal ondertekend' te worden ("Bericht naar MS zenden over dit probleem" enzo). Ik heb overigens wel administrator rechten en het veranderen van de resolutie van mijn beeldscherm heb ik al(tevergeefs) geprobeerd.
 • [quote:7cd4aad478="Tobiaski"]Ik bedoelde dat de drivers niet door XP geschikt worden geacht om door XP 'digitaal ondertekend' te worden ("Bericht naar MS zenden over dit probleem" enzo). Ik heb overigens wel administrator rechten en het veranderen van de resolutie van mijn beeldscherm heb ik al(tevergeefs) geprobeerd.[/quote:7cd4aad478][quote:7cd4aad478]

  Laat bill gates maar lullen met zijn niet digitaal ondertekend.Niet iedereen is zo gek om een handtekening ter goedkeuring van Bill tevragen .Gewoon install :) [/quote:7cd4aad478]
 • Lees de FAQ eens, erg leerzaam.

  DirectX 9 is totaal niet nodig met uw systeem, de 41.09 drivers staan ook in de FAQ en wat WHQL betekent staat ook in de FAQ.

  zoals stelf01 al aangeeft kunt u gewoon op <toch doorgaan> drukken.
 • Inderdaad Red Dragon die FAQ's zijn heel erg leerzaam. Ik zal voortaan een braaf menneke zijn en die rubrieken eerst lezen. In ieder geval heb ik door het installeren van 29.42 drivers een enorme verbetering weten te realiseren. Bedankt voor de tip
 • je hebt toch die driver 41.09 ook voor windows xp, je zei dat ie automatisch begon te downlouden, wel heb je misschien de versie binnengehaald voor de oudere windows versies, en zoals red dragon al eerder zei, die directx 9.0 zal je probleem zeker niet oplossen, ik ben zelfs niet van plan om die directx 9 te installeren in de toekomst aangezien mijn videokaart die toch niet ondersteunt, tenzij er in een spel uitdrukkelijk word gevraagd om directx 9 toch te installeren.
 • Ik heb gedaan wat er in de FAQ's staat. Drivers verwijderen en gedownloade nieuwe drivers installeren. Werkt prima

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.