Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Ati Radeon 9700TX?

Anoniem
De Geest Van Oirlo
7 antwoorden
 • :oops:
  Beste mensen,
  Ik ben me druk aan het orienteren om mijn eerste PC aan te schaffen, tot nu toe heb ik altijd met een Mac gewerkt, dus best spannend allemaal.
  Omdat ik mijn PC ook voor 'vette' spelletjes wil gaan gebruiken ben ik van plan om er een krachtige Videokaart in te prikken.
  Ik denk erover om een Dell Dimension 4550, met Intel 450-PE moederbord , te kopen. Op de website van Dell kan ik mijn toekomstige machine helemaal aankleden, en wat betreft de Videokaart kan ik een Ati Radeon 9700TX kiezen. Maar ik kan helemaal niets vinden over die kaart, qua info dan. Is het een goed keuze? (hij is iets langzamer dan een 'gewone' 9700)
  Of moet ik het ding eruit laten en er zelf later 1 inpluggen?
  Wie weet hier iets van?
 • Waarom ga je een Dell kopen?
  kun je niet beter een pc samenstellen bij een goede pc-winkel?

  heb je veel meer invloed op alle onderdelen welke gebruikt worden.

  Tja, info van die kaart moet je bij Dell vinden, anders zou ik het ook niet weten (ja kan www.ati.com eens proberen)
 • Als je je prettig voelt bij een Dell, prima toch?

  Je kunt Dell bellen en dan geven ze de benchmarkscores door als je wilt.
 • Ben ook van plan hem te kopen. Hier wat info in de link.
  http://www.euro.dell.com/countries/frames/uk/enu/bsd/products/choose/learnmore_gfx_cards_dimen_details.htm te zien scheelt het niet al te veel. Kijk ook eens op toms hardware. daar is ook een benchmark te vinden tussen de PRO en de TX videokaarten te vinden.
 • Tsja,… ik als pc-zelf-knutselaar, heb het niet zo op hele pc kopen. Ook al heb je keuze wat erin zit, daar je doorgaans altijd iets duurder uit bent, en als er wat kapot is, moet je het hele ding wegbrengen voor reparatie. Door de garantie mag je erzelf vaak geen vinger naar uitsteken.

  En om te upgraden is het makkelijk onderdelen 1 voor 1 te vervangen.


  Een voordeel vind ik ook dat je op deze manier elk onderdeel dat je wil upgraden/kopen goed onder de loep neemt en de beste keuze volgt.  Ik heb een tip voor je: Ga alle onderdelen af, en zoek online tests, en benchmarks. De meeste pc-sites, hebben ook een forum, waar altijd de actuele hardware word besproken. Zoek en leer voordat je iets koopt waar je al snel ontevreden me zou kunnen worden!
 • Een vrind van mij haalt met een Radeon9700 XT (of pro) well van DELL 14000 3dmarks 2001SE. Als je perse DELL wilt is et een mooie kaart denk ik zo.
 • :)
  Beste mensen,
  Bedankt voor al jullie reacties. Ik heb jullie adviezen ter harte genomen en heb net een systeem besteld bij Informatique, helemaal naar mijn wensen met onderdelen die in recente ComputerTotaal-nummers als winnaars uit de bus kwamen.
  Als Videokaart heb ik voor Ati Raedon 9500pro gekozen.
  Lijkt me best een goede kaart, zeker in combinatie met een 2,53Ghz Pentium 4, Asus P4PE moederbord, en 512MB RAM.

  Dank allen, en wens me succes met de eerste stappen in PC-land.
  Groet,
  Ulysses

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.