Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Welke instelling fout voor 3D Mark?

None
49 antwoorden
  • Hallo, ik zit met een vraagje. Ik heb vandaag tot op 2x toe de benchmark 3D Mark 2001 SE gedraaid met 2x een bedroevend lage score.

    http://service.futuremark.com/compare?2k1=6020229

    Dat zegt genoeg denk ik, ik heb het al eens eerder gedaan en toen kwam ik in de buurt van de 12.000 3D Marks. Ik heb verder zo veel mogelijk achtergrond programma's afgezet en zou niet weten wat het probleem zou kunnen zijn. Iemand die het weet?

    Alvast bedankt, Michel.

    <edit> Ik zie nu een Unknown 2002MHz CPU staan, dat moet een AXP 2100+ zijn, en het geheugen is 333MHz. </edit>
  • Je score is idd veel te laag voor jou systeem,

    Heb je chipset drivers goed geïnstalleerd?
    Nieuwste Drivers?
    Ik zie dat je bijvoorbeeld AGP op 2x hebt staan, scheelt al iets.
    Heb je je geheugen op Cas2 staan?

    Ik heb zelf ook geen hoge score maar ik heb niet overgeclockt.

    trouwens dat Unknown maakt niet uit, het komt omdat het Throughebred is.
  • Unknowm CPU is heel normaal bij een Thoroughbred. :)
    Maar je score is inderdaad heel laag.
    Nieuwste drivers van nVidia geïnstalleerd?
    Drivers moederbord geïnstalleerd? Dat wil ook nog wel eens slechte prestaties veroorzaken.
    Op dat AGP 2x hoef je niet al teveel te letten, dat scheelt maar weinig en niet een paar duizend punten. Geheugen kan ook iets schelen, maar ik denk eerder dat er egens in de software (windows??) iets fout zit. Aangezien je eerder wel een goed score had.
  • Ik weet niet of het helpt bij 3dmark, maar ik denk dat bij jou veel punten verloren gaan, omdat je bij high resolution lage fps haalt. Een oplossing hiervoor bij games is (werkt echt!):
    Rechtermuisknop op je bureaublad
    Eigenschappen
    Instellingen
    Geavanceerd
    Dan het tabblad van je 3dkaart nemen
    Dan bij OpenGL instellingen kijken
    Dan bij Verticale Synchronisatie kijken of dat keuze vakje staat op standaard uit, heb je dat niet gedaan, dan staat hij op standaard aan. Bij games scheelt het bij mij iig gigantisch. Maar ik heb geen id of je fps bij 3dmark ook zal toenemen. Maar er is een goede kans.
  • Ik neem aan dat de fps bij 3DMark ook zullen stijgen, aangezien het een game-benchmark is :wink:
  • VSync staat uit, ik heb Detonator drivers versie 42.90, ik heb VIA 4in1 drivers geinstalleerd. Maar hoe zet ik mijn geheugen op CAS2? Unknown CPU is misschien normaal bij een Thoroughbred maar ik heb een AXP2100+ Palomino (of hoe je dat ook schrijft).

    Maar nu dit, ik had zo'n progje genaamd GeForceTweakUtility geinstalleerd, daarmee heb ik handmatig toen nog de AGP rate op 4x gezet. Maar nu heb ik em uitgezet en haal ik ineens 9077 punten of zoiets, dus dat scheelt al een hoop maar is NOG te weinig. Overgins had ik mijn geheugen eerst ook niet op CAS2 staan maar zou toch graag even weten hoe je dat doet. :wink: Evengoed bedankt voor de snelle reacties.
  • [quote:d672ad96b0="Boerke87"]VSync staat uit, ik heb Detonator drivers versie 42.90, ik heb VIA 4in1 drivers geinstalleerd. Maar hoe zet ik mijn geheugen op CAS2? Unknown CPU is misschien normaal bij een Thoroughbred maar ik heb een AXP2100+ Palomino (of hoe je dat ook schrijft).

    Maar nu dit, ik had zo'n progje genaamd GeForceTweakUtility geinstalleerd, daarmee heb ik handmatig toen nog de AGP rate op 4x gezet. Maar nu heb ik em uitgezet en haal ik ineens 9077 punten of zoiets, dus dat scheelt al een hoop maar is NOG te weinig. Overgins had ik mijn geheugen eerst ook niet op CAS2 staan maar zou toch graag even weten hoe je dat doet. :wink: Evengoed bedankt voor de snelle reacties.[/quote:d672ad96b0]

    dat unknown 2000 MHz, komt doordat je de FSB verhoogt hebt…

    je hebt een palomino zeg je, heb je die dan ook unlocked?

    als dat niet zo is, dan is er iets mis, want je kan met een XP2100 en een FSB van 140 nooit 2000 mhz halen, dit kan alleen als je de MP unlocked hebt..

    als je em wel unlocked heb is het een nette OC wel… 8)

    over dat Cas 2, dat staat in je bios bij ''advanced chipset settings'' oid…. even zoeken in je bios dus…

    verwijder dat geforce utility proggie eens, en download rivatuner die is veel beter imho….
  • Geheugen op cas2 kun je in het bios doen. Gewoon even zoeken.
  • [quote:ae84f9e4d9="no_name"]Geheugen op cas2 kun je in het bios doen. Gewoon even zoeken.[/quote:ae84f9e4d9]

    ja, dat zei ik ook al :-? denk wel dat hij het na 1 keer ook wel snapt
  • Let even op de 2 tijden waarop jullie het typte. :wink:

    Ik heb m'n CPU niet unlocked, dan is er dus iets goed mis? :)
  • dan is je multiplier niet veranderd
  • [quote:a7ea9cbb97="turbulence"][quote:a7ea9cbb97="Boerke87"]VSync staat uit, ik heb Detonator drivers versie 42.90, ik heb VIA 4in1 drivers geinstalleerd. Maar hoe zet ik mijn geheugen op CAS2? Unknown CPU is misschien normaal bij een Thoroughbred maar ik heb een AXP2100+ Palomino (of hoe je dat ook schrijft).

    Maar nu dit, ik had zo'n progje genaamd GeForceTweakUtility geinstalleerd, daarmee heb ik handmatig toen nog de AGP rate op 4x gezet. Maar nu heb ik em uitgezet en haal ik ineens 9077 punten of zoiets, dus dat scheelt al een hoop maar is NOG te weinig. Overgins had ik mijn geheugen eerst ook niet op CAS2 staan maar zou toch graag even weten hoe je dat doet. :wink: Evengoed bedankt voor de snelle reacties.[/quote:a7ea9cbb97]

    dat unknown 2000 MHz, komt doordat je de FSB verhoogt hebt…

    je hebt een palomino zeg je, heb je die dan ook unlocked?

    als dat niet zo is, dan is er iets mis, want je kan met een XP2100 en een FSB van 140 nooit 2000 mhz halen, dit kan alleen als je de MP unlocked hebt..

    als je em wel unlocked heb is het een nette OC wel… 8)

    [b:a7ea9cbb97]over dat Cas 2, dat staat in je bios bij ''advanced chipset settings'' oid…. even zoeken in je bios dus…[/b:a7ea9cbb97]
    verwijder dat geforce utility proggie eens, en download rivatuner die is veel beter imho….[/quote:a7ea9cbb97]
    kan dit met mijn mobo ook??
  • [b:d0502d542a]// computer_nerdo[/b:d0502d542a]

    Graag die vraag in het juiste forum stellen en niet hier!

    //Boerke87

    Heb je stiekem Anti-alaising of Anisothropische filtering aan staan?
    kijk in de geavanceerde eigenschappen van je driver of kijk met rivatuner of dit aan staat.

    lees verder de FAQ
  • Nope, staat niet aan. Vind het echt op z'n zachtst gezegd VREEMD.

    Ik heb eens in m'n BIOS zitten rondneuzen en kan echt niks vinden, er is geen onderdeel 'Advanced Chipset Features'. Wel een Frequenty and Voltage of zoiets maar daar kan ik alleen FSB van m'n CPU instellen en voltages van CPU, geheugen en videoplank.

    Iemand nog ingevingen? :-?
  • Heb je tijdens het instaleren van de 42.90 drivers eerst goed de oude drivers verwijderd?
    Probeer eens een andere driver.
  • Heb die drivers verwijderd en de officiele 41.09 drivers (dacht ik) van nVidia gedownloaden en geinstalleerd. Alleen nu word het allemaal nog vreemder. Als ik gewoon even op de PC zit crasht bij ineens en dan reboot. De CPU word volgens de BIOS niet te heet (rond de 50 graden) en heb alles maar eens op Fail-Safe gezet, maar zonder resultaat. Het kan ooit lang goedgaan maar soms doet ie het 3x in 5 minuten ofzo. Waar kan dat nu weer aan liggen?
  • Misschien is je systeem niet echt schoon meer, fresh windows install een idee? niet leuk maar wel effectief
  • probeer nog eens een oudere versie Via drivers te installeren…

    misschien zit daar de fout wel… ik heb ook wel eens gehad dat de nieuwste drivers niet helemaal lekker waren…

    toen ik de ouwe van de CD er weer op installeerde was alles weer goed…
  • Zal eerst turb's raad maar eens opvolgens, wil dat niet helpen staat me inderdaad een schone install van Windows te wachten denk ik. Alhoewel dat ook vreemd is, want deze PC is pas een maandje oud ofzo.
  • Een nieuwe pc zegt niet zoveel, ik heb systemen van 2 dagen oud gezien die brak liepen, als de pc slecht geinstaleerd is of drivers op de verkeerde volgorde of manier zijn geinstaleerd kan je een heel slecht lopend nieuw systeem hebben,
    als je na een schone windows install nog steeds vastlopers e.d. hebt dan denk ik dat er wat mis is met je nieuwe pc.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.