Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

ati radeon 9000 128mb probleem!!!

ric0209
7 antwoorden
  • ik heb een probleem met mijn radeon 9000 128mb(niet pro).
    in 3d spellen zoals Command & Conquer Generals of RTCW enzenz.(jullie kennen ze wel).
    er zijn "ongevulde textures" en nog een aantal andere moeilijk te beschrijven problemen.
    als ik dan met het bijgeleverde programma: "Hercules 3d tweaker" de core en ram op een lagere snelheid laat draaien doen de spellen het wel maar krijg ik soms het beruchte 'blauw scherm' van windows xp en start ie opnieuw op.
    is het een compatibiliteits probleem met mijn moederbord ( 2 jaar oud) PCChips 810 LMR of is m'n kaart kapot?
    alvast bedankt! :D
  • Waarom heeft iedereen toch zo'n problemen met dit zelfde moederbord, ik zou et niet weten :roll: Ik denk dat je mobo gwoon nie leuk doet en die videokaart niet optimaal ondersteunt. Probeer eens een BIOS flash.
  • Ik lees inderdaad wel vaker over problemen met dit moederbord. als een bios flash e.d. niet helpt is het misschien wel verstandig om aan een ander moederbord te gaan denken als de hoeveelheid € in je beurs het toelaat.
  • Er zijn idd veel problemen met de AGP ondersteuning van dat mobo. Kijk eens op de PC Chips M810LMR FAQ page.

    Mijn zoon heeft zo'n mobo in zijn PC, na lang knoeien ten einde raad een Hercules Radeon 9000 [b:fb541b5e79]PCI[/b:fb541b5e79] erin gezet. Langzamer en duurder, maar draait als een zonnetje.
  • ok nou dan hier maar verder.
    m'n andere topic is gesloten maar ik had die andere omdat ik het zohoezo niet meer wist maar ik had ook al geen reacties meer duzzz…
    ( :wink: red dragon is nogal streng :) )
  • [b:a3acf38764]Riekt inderdaad naar het mobo[/b:a3acf38764]. Ik heb ook een Radeon 9000 128 Mb (geen pro) alleen van oem fabrikant Sapphire. Ik heb hem in een Compaq EVO D300 gedaan en heb geen problemen met spellen of wat dan ook. Heb al 2 keer de drivers geupgrdae. Oh ja, in afwijking van jouw situatie, behalve mobo, draai ik onder 98SE (nog de compaq versie)
  • ok,
    ik heb nog wat nieuwe info voor jullie misschien dat jullie hier wat meer aan hebben.
    ik heb dit probleem dus alleen in 3dgames, maar bij bijv. NFS: Hot pursuit 2 heb ik dit weeer niet, ook bij RA2(2d game) heb ik dit niet.
    maar bij bijv. C&C Generals en UT2003 heb ik t weer wel! :-?
    ik snap d'r niks meer van.
    ik heb trouwens een ingame screenshot maar ik weet niet hoe ik die hier moet posten :oops: .
    als jullie me dat effe zeggen kunnen jullie zien wat t probleem is, want het is nogal moeilijk uit te leggen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.