Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

upgraden oude computer

Anoniem
Peter_the_skater
5 antwoorden
 • Beste mensen, ik heb een al wat oudere computer:
  celeron 800, 192 MB, Abit VA6 moederboard, voodoo3 2000 en wilde deze gaan upgraden. Ik had dus een Geforce4 MX 440 gekocht, maar die bleek slecht te presteren in mijn systeem (bij iemand met minder snel systeem en geforce2 MX 400 liep alles stukkie sneller!) Deze kaart is dus duidelijk te nieuw voor mijn systeem, dus nu vraag ik me af wat ik dan voor videokaart zou kunnen nemen. Zelf dacht ik aan een Radeon 7500 kaart, in de hoop dat deze wel goed in mijn systeem zal lopen, aangezien die al weer ietsies ouder is.

  Graag hoor ik jullie mening hier over…
 • Radeon 7500 is een prima kaart voor niet al te veel geld. moet in jou pc prima kunnen draaien.
  sneller dan een GeForce 2 MX in ieder geval!
 • Ik denk dat er iets fout is gegaan bij het installeren, de gf4mx is geen overkill voor een 800 mhz machine.
  Wel was het een verkeerde keus, omdat een gf4mx niets meer is dan een opgewaardeerde gf2.

  Als ik jouw was, zou ik op zoek gaan naar een Radeon 9000, dx8 kaart en een mooie keus voor jouw systeem. Bij het plaatsen van de kaart, wel eerst alle huidige drivers verwijderen van je systeem.
 • Ik heb wel mijn oude drivers eerst geuninstalled en daarna pas mijn nieuwe kaart ingebouwd. Dus ik denk niet dat ik een verkeerde installatie heb gedaan. Ik heb zelfs voor de zekerheid opnieuw de kaart geinstalleerd. Nieuwe drivers geprobeerrd andere directx.. Noem maar op. Ik ben terug gegaan naar MyCom (waar ik hem dus heb gekocht) en daar vertelde iemand van de technische dienst dat het zou kunnen komen dat mijn moederboard op een bepaald amperage loopt wat niet goed samen gaat met die kaart. Ik heb toen zelfs voor de zekerheid (aangezien ik eerst dacht dat de kaart niet goed was) een andere kaart meegekregen en die geinstalleerd. Deze liep even slecht. Ik zou dus best ook wel een radeon 9000 willen kopen, maar ik ben bang dat ik dalijk weer hetzelfde probleem heb…
 • Heb je wel de moederbord drivers geinstalleerd. Ik weet niet wa voor chipset je op je moederbord hebt. via of Intel of SIS. post anders eens een link naar je 3d mark scores. of post je score eens en dan kunnen wel zien of het echt zo slecht is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.