Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Leek met videokaarten: 2 beeldschermen op 1 PC!?

Anoniem
mephi
4 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik ben een leek met de techniek achter de PC, software gaat me iets soepeler af. Nu wil ik een tweede beeldscherm aansluiten op mijn PC om makkelijker te kunnen werken met grafische programma's. Dus dat het tweede beeldscherm als uitbreiding van mijn bureaublad werkt (en niet als kopie van het eerste beeldscherm).

  Ik heb een (dat heb ik me laten vertellen) goede videokaart erin zitten (ATI Radean 7000) maar geen "dual-head" (dat is toch dat je twee beeldschermen kan aansluiten?).

  Als ik nu een tweede beeldscherm wil aansluiten, moet ik dan een nieuwe kaart kopen waar twee beeldschermen op passen, of kan ik ook een tweede videokaart inbouwen waar dat tweede scherm?!

  Waar moet ik op letten als ik zo'n kaart (welke van de twee het ook moge zijn) koop, en wat zijn goede merken/types?!

  Alvast superbedankt!

  Grtz,
  Remon

  [i:4a8138cb70][mod-edit]Beste Remon, ik heb graag in dit forum dat men een duidelijke topic titel gebruikt zodat meteen iedereen kan zien waar de topic over gaat, dit is de reden waarom ik je topic heb veranderd. mvgr, Red Dragon[/mod-edit][/i:4a8138cb70]
 • Het goedkoopste is om er een oud pci-kaartje bij te zetten, het mooiste is een dualheadkaart.

  Het belangrijkste in dit geval lijkt me je budget…
 • Wat is het budget eigenlijk? Dan kunnen we misschien een gerichter antwoord geven. Je kan ook kijken naar een Geforce 4 Mx 440 die bied ook goede ondersteuning voor 2 monitoren
 • zolang er geen budget vast staat zou ik es kijken voor de matrox parhelpia

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.