Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Wat is de snelste combinatie als je onbeperkt budget hebt.

Anoniem
weert114
28 antwoorden
 • Een klant vroeg me de snelst mogelijke pc te bouwen. Het enige dat telt is de fps rate.

  Ik koos een ASUS A7N8X-DeLuxe met Geforce4 Ti 4600.

  Hij dacht dat het nog wel sneller moest kunnen, geld speelt geen rol zei hij nog uitdrukkelijk.

  Naast de GeForce 4 worden er nog 3 Geforce 2 pci kaarten geplaatst. Totaal 5 monitoren dus, want de Ti4600 kan er al twee aan.

  Een en ander wordt gebruikt voor een flightsimulator.

  Als jullie zelf mochten kiezen, op welke videokaart/moederbord viel dan de keuze?
 • Op dit moment is het allersnelste:

  CPU P4 3.06 GHz HTT
  Videokaart: ATI R9700 Pro (heel binnenkort de R9800 Pro)
  Moederbord: Sis 655 chipset of Intel E7205 chipset (merk boeit niet zo veel, je kan beter naar de features kijken)
  Geheugen 2x 512 MB Twinmos PC3700 (of corsair XMS3500 Low Latency oid) 2 modules ivm de dual channel technologie meer of minder MB's moet je zelf maar uitzoeken.
  Harde schijven: Een RAID setup met Seagate cheetah X15 shijven (helpt niet zo veel aan je FPS, maar dat zijn de snelste schijven op deze planeet :D )

  En als je dan echt snel wilt zijn, dan neem je een Prometia kast:
  [img:0470fc49cf]http://www.oc-shop.com/website/pics_products/xtreme.jpg[/img:0470fc49cf]

  Daarmee is met een beetje overklokken 4 GHz te halen. (moet je wel een leuk OC mobo uitzoeken)

  Dat is wat ik zou bouwen als ik genoeg $$$ had :o

  Maar een leuke setup met een Epox 8RGA+, een AXP 3000+ en een R9800 Pro voldoet in principe ook wel :) Bovenstaande ben je zo veel gelvoor kwijt dat is niet leuk meer. (en je moet bijvoorbeeld maar net zin hebben om te overklokken)
 • Stop er dan sowieso een Radeon 9700 in.
  En 1024 MB Ram Pc 2700

  Stop er verder 2x 80GB Western Digital Caviar 8mb cache schijven in, deze gaan aan de RAID controller

  Moederbord is goed. Je kan ook een Epox 8K3A+, nemen.
  Doe alles is een Chieftec DX, ongeacht welke kleur.

  is zeker een mannetje van de vliegclub ofzo?
 • Inderdaad van de vliegclub.

  Overklokken is geen optie. Niet dat het daardoor niet sneller zou worden maar het geheel mag ook nog eens geen herrie maken dus extra koeling is bijna niet mogelijk.

  Heeft iemand ervaring met zoveel videokaarten is 1 pc? Kunnen de pci bus en voeding dat wel aan?
 • Ik heb nog nooit een PC gezien met 5 schermen…. afgezien van het feit dat de PCI bus misschien erg krap wordt, vraag ik me af of het ook aan te sturen is met windows?
 • [quote:057a681e89="Niek Breur"]Inderdaad van de vliegclub.

  Overklokken is geen optie. Niet dat het daardoor niet sneller zou worden maar het geheel mag ook nog eens geen herrie maken dus extra koeling is bijna niet mogelijk.[/quote:057a681e89]
  Neem dan zalman coolings. Die schijnen heel erg stil te zijn.
 • [quote:3b3943f7b9="Niek Breur"]Inderdaad van de vliegclub.

  maar het geheel mag ook nog eens geen herrie maken…
  [/quote:3b3943f7b9]

  En daar zit je dan. Op 5.000 feet high in the air. 4 motoren naast je die allemaal een oorverdovend lawaai maken. Al dat geluid komt natuurlijk uit 5 gigantsiche speakers die ook op de vliegclub staan. En dan mag je Pc'tje geen 30 DB maken? pff.

  Volgensmij valt dat gewoon niet te renderen met 5 videokaarten. Hij kan denk ik beter net als in de electrozaak alles delen met zo'n kastje. Of wil ie misschien op elke monitor ander beeld? Dat is met 2 monitoren nog wel te doen maar met meer :roll:…

  ik denk dat meneer iets té enthausiast was… :wink:
 • Mja, misschien is een Matrox Parhelia met surround gaming (3 schermen) een optie?
 • Ieder scherm krijgt inderdaad zijn eigen beeld. Geen klonen dus.

  Ik heb ook nog nooit een pc gebouwd met meer dan 2 beeldschermen. Zou het werken met 5 schermen niet mogelijk zijn? Wordt de cpu dan overbelast zodat de snelheid terug valt?
 • waterkoeling is toch ook bijna geluidsloos?
 • [quote:bde7364498="Niek Breur"]Ieder scherm krijgt inderdaad zijn eigen beeld. Geen klonen dus.

  Ik heb ook nog nooit een pc gebouwd met meer dan 2 beeldschermen. Zou het werken met 5 schermen niet mogelijk zijn? Wordt de cpu dan overbelast zodat de snelheid terug valt?[/quote:bde7364498]

  Mja, je hebt in ieder geval wel aardig wat CPU power nodig. (moet data aanleveren voor 3 videokaarten ipv 1) Dus je zal wel een aardige nodig hebben… Als de software multithreaded is kan je misschien ook naar een dual Xeon of Athlon MP systeem kijken.
 • vraag me af als er een "snelle" kaart in de agp zit, en drie "langzame" in de pci wat er dan met de framerate van de snelle gebeurd?

  de Simulator loopt op een twee schermen sneller als de op de rest?
  Het aantal kaarten zal door windows (wel xp of 2000) wel aan te sturen zijn denk ik, maar de bandbreedte op de pci-bus zal te krap zijn…..
 • Ik zou het gewoon houden bij een 9800 pro.
 • je ken als je toch een onbeperkt budget hebt, ook gwoon een 27" beeldscherm kopen;) 8) :lol:
  met een r9800 en een p4 3.06htt…;) en dan een onwijs grote kast in de vorm van een vliegtuig ( het is toch voor de vliegclub:P). dan ben je ongeveer wel klaar… dan krijg je een soort echte lficht simulator;)
 • [quote:807fc9e17f="Niek Breur"]Een klant vroeg me de snelst mogelijke pc te bouwen. Het enige dat telt is de fps rate.

  Ik koos een ASUS A7N8X-DeLuxe met Geforce4 Ti 4600.

  Hij dacht dat het nog wel sneller moest kunnen, geld speelt geen rol zei hij nog uitdrukkelijk.

  Naast de GeForce 4 worden er nog 3 Geforce 2 pci kaarten geplaatst. Totaal 5 monitoren dus, want de Ti4600 kan er al twee aan.

  Een en ander wordt gebruikt voor een flightsimulator.

  Als jullie zelf mochten kiezen, op welke videokaart/moederbord viel dan de keuze?[/quote:807fc9e17f]
  Als je heel veel geld tot je beschikking hebt moet je naar de fabrikanten gaan en heel veel geld bieden om de "golden samples" te krijgen. Deze kun je dan nog hoger overklokken. Je zegt wel dat overklokken geen optie is, maar dan zul je ook nooit de snelste pc krijgen.

  Maar ik twijfel wel een beetje aan de echtheid van de vraag. Als je PC's bouwt moet je wel weten dat de door jouw genoemde configuratie zeker niet de snelste is. :-?
 • het heeft helemaal geen zin om een Radeon 9700 PRO in een pc te stoppen en vervolgens 3x een Radeon 9000 PCI (snelste PCI kaart op dit moment)
  Je kan dan heel leuk misschien 5 beeldschermen aansluiten maar er zijn geen games die de optie ondersteuenen om 5 afzonderlijke beelden naar de schermen te sturen. als er wel zo'n spel zou zijn zou het onspeelbaar zijn. aangezien de 3x Radeon 9000 pci kaarten vele malen langzamer zijn dan de Radeon 9700 PRO (of 9800 PRO).

  Technisch niet haalbaar dus.

  je kan beter 5 afzonderlijke pc kopen. dan kan het wel.

  Als je seround gaming wilt bij een flightsim. wat dus wel kan, moet je voor de eerder genoemde Matrox Parhelia gaan. deze kan dus 3 schermen aansturen in een spel welke dit ondersteund.

  welke flightsim gaat je klant gebruiken dat hij 5 schermen nodig heeft?
 • Als geld toch geen rol speelt kan hij misschien beter een echt vliegtuig kopen. :)
 • Dat is de beste reactie die ik gelezen heb :wink:

  Ik denk ook dat je gwoon voor de parhelia moet gaan. 5beeldschermen, lol als je dat aan de praat krijgt geef me eff je rekening nummer, maak k 25 euro over, (wel in een FS he :wink: ). Hij moet ook een goede FS hebben want volgens mij ondersteund m$ FS2002 maar 2 beeldschermen :roll: . Nog iets, koop ipv 3 beeldschermen anders 2 grotere (zoals al aangegeven werd). Bijv 2 Plasma schermen, dan krijg je iets moois 8)
 • Welke software gaat er gedraaid worden? Met microsoft flightsim kun je (alleen met de matrox parhelia) 3 schermen aansturen. Indien je andere software gaat draaien, kun je het beste contact op nemen met de maker daarvan.
  Die kan je exact vertellen welke hardware het meest geschikt is voor dat programma.

  Het onafhankelijk aansturen van 5 monitoren met diverse videokaarten is overigens niet onmogelijk (pas zelf nog gedaan), maar ik ben nog geen software tegen gekomen die daar effectief gebruik van kan maken.
 • zijn er geen moederborden met meerdere AGP sloten??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.