Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Processor te traag ?????

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Hallo.

  Ik ben in het bezit van een P4-1.4Ghz met een 850 'mamabord'
  4xAGP en 768 Mb RDR RIMM geheugen. Leuk dingetje echt.
  Voeding : 330 Watt
  Er zat een Geforce 2 Ultra Pro GTS op, 64Mb. :)

  Ik dacht laat ik eens een andere grafische kaart kopen. Met die spellen van tegenwoordig vond ik dit niet verkeerd.

  Mijn oog was gevallen op een Point of View GF4 Ti 4200, 128Mb 4xAGP (!) voor 250,- eurotjes.. :D ..leuk kaartje. :P

  MAAR WAT BLIJKT…..tov van mij oude grafische kaart begint ie te haperen bij hoge resoluties ( vooral bij OPENGL spellen ??).
  De benchmark 2002 deed ie ook niet op hoogste resolutie, hij gaf 2 beelden met een framerate van 1…..????????????????????? De rest van de testen deed ie allemaal wel ..WTF is dit nu?
  Heb vanalles gecontroleerd. :? Drivers, instellingen, zelfs een complete nieuwe fresh reinstall !! NIKS NADA NOPPES :evil: :evil: :evil:

  Zou het kunnen dat de GF4 iets te snel is voor mijn processortje ??
  Of kan het iets anders zijn…..please help….C&C; op low resolution is NIET leuk….. 8)
 • heb je wel de nieuwste drivers??
 • oude drivers wel goed verwijderd anders zou het kunnen zijn dat je een driverconflict heb….;)
 • nee ik denk niet dat die geforce 4 te snel is voor je processor. en computer nerdo beter lezen staat: [i:0758696b3e]Heb vanalles gecontroleerd. :? Drivers, instellingen, zelfs een complete nieuwe fresh reinstall !! NIKS NADA NOPPES [/i:0758696b3e] trouwens €250 voor die videokaart is niet zo goedkoop hoor.(sorry) wat zijn trouwens hoge resoluties, kan je beeldscherm dat wel aan :-?
 • Volgens hardware info geen driver conflict. Alles werkt normaal….Ik heb de laatste WHQ certified driver van Nvidia (40.72) En Direct X 8.1. Zal nog eens proberen om driver te vervangen door een andere. maar volgens mij heb ik dat al geprobeerd.
 • Ik bedoelde met hoge resoluties oa Texture detail en grafische instellingen bij de benchmark. Tevens als ik sommige programmas op de maximale instellingen wil spelen gaat ie haperen. Beeld bevriest gewoon voor 2-10 seconden. Mijn resolutie op de monitor is 1024x768
 • Download de 41.09 drivers zoals staat in de
 • Zal ik doen, echter niet nu. Ben vorr een paar dagen weg. Dus zal dat pas zndag of maandag kunnen doen. Zal wel berichten wat het resultaat is dan. Bij de benchmark 2001 gaf ie een score van 4500, mede doordat hij de carchase high detail niet deed ( 2 beelden met wat achtergrond ) en de Dragon ook niet ( ook weer de highres test ).

  We zullen zien dan…..

  Bedankt alvast…
  :wink:
 • [quote:3f7ba0d194="gewoon iemand van 15"]en computer nerdo beter lezen staat: Heb vanalles gecontroleerd. :? Drivers, instellingen, zelfs een complete nieuwe fresh reinstall !! NIKS NADA NOPPES [/quote:3f7ba0d194]
  had ik het toch goed :)
 • Doe dan gelijk DX 9.0a installeeren. (deze is officieel de nieuwste)

  Linkje:
  http://download.microsoft.com/download/9/a/4/9a48d736-586e-43c9-beee-f20c151e7feb/dxwebsetup.exe
 • 'overclocker@15' :
  Lees de FAQ eens: Installeer direct x 9 als je over een direct x 9 -compliant kaart beschikt(ATI 9500/9700, Geforce FX), dus NIET als je een Geforce 4 Ti hebt, die is nl. direct x 8 compliant. Je hoeft niet per se de nieuwste drivers te downloaden….
 • Om maar even antwoord op de originele vraag te geven ;) Voor het mooie is die CPU inderdaad te slap voor die videokaart. Een P4 1.4 GHz ligt ongeveer gelijk aan een AMD TB 1100~1200, niet echt indrukwekkend meer, maar daardoor zouden je games nog wel beter moeten lopen.

  Ik zou idd eerst eens de drivers proberen die RD aanraad. Ze mogen er dan wel okay uitzien in je apparaatbeheer, maar daarom zijn ze nog niet altijd goed. Als dat niet helpt, kan je ook nog eens proberen om je systeem overnieuw te installeren, soms hou je conflicten over na het wisselen van een videokaart.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.