Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

radeon 9000 pro(blemen)

Anoniem
Ochem@n
18 antwoorden
 • ik heb een sapphire ati radeon 9000 pro gekocht van 128 mb en heb allemaal problemen, ook met de nieuwste drivers en zo blijft mijn pc vreemd doen. Ik kan alleen op mijn pc in de veilige modus en dat is dus ook niks, ga ik in de gewone dan loopt ie binnen de kortste keren vast. Ik was in het bios aan het zoeken naar iets om die onboard troep(van mijn mobo) uit te schakelen maar kon niks vinden.
  Ik heb een amd athlon xp 2000+ en windows xp pro ik heb al geformatteerd en dat helpt dus ook niet kan iemand mij helpen???
 • wat voor moederbord heb je?
 • kijk maar eens bij mijn topic: driver geeft problemen. Ik heb allerlei rare problemen (spontane vastklopers, kan niet branden, bestanden van cd naar hdd kopieren, via netwerk grote bestanden verplaatsen etc) Na een verse install van XP en ZONDER de ATI catalyst driver te installefren heb ik geen problemen meer, alleen is mijn beeld nu een beetje brak.

  dat nog op zien te lossen (misschien helpen de omegadrivers, maar heb mijn twijfels)

  ik heb echt allle catalyst driver versies van het afgelopen halfjaar geprobeerd.

  Mijn systeem: MSI KT4V mobo, Athlon XP 2000+, Radeon 9000pro 128 Mb, 80 GB HDD en 256 DDR PC2700

  zonder atidriver geen problemen
  probeer maar eens

  rudilio
 • paar kleine dingen die me te binnen schieten:
  # 4 in 1 drivers van VIA geinstalleerd?
  # fast-write in bios en drivers uitgeschakeld?
 • Het idee van Rudilio zou ik dus NIET doen. een videokaart zonder drivers instaleren is zinloos. je hebt dan een standaard VGA kaart zonder 3D features omdat je geen drivers hebt.

  volg de tips van Ochem@n eens op.

  je kan ook je AGP op 2x zetten. dat helpt soms ook.

  heb je de oude drivers wel grondig verwijderd voordat je de nieuwe catalyst 3.2 drivers instaleerde?
 • dat snap ik maar als je m zonder drivers installeert en alles werkt prima weet je in elk geval dat het aan je drivers ligt. Ik heb drie maanden gezocht voor ik erachter was.
 • niet mee eens; ook je kaart kan zelfs defect zijn!
  probeer maar wat RD zegt, hij heeft een schat aan ervaring
 • Ben het met Ochem@n eens. het kan bij Rudilio heel goed aan de kaart zelf liggen. op het moment dat je de drivers instaleert activeer je de kaart pas. daarvoor gebruik je een simpele VGA instructie die soms bij een kapotte kaart nog prima werkt.
 • Ik heb een shit moederbord (pcc m810L v 7.1A) en hem op 2x zetten in het bios kan ik niet vinden. Ik zal hem nog ff een keer in een andere pc zetten wie weet dat dat wel werkt, ik denk dat het gewoon aan deze pc licht want toen ik de videokaart van mijn zusje in de pc deed die problemen aangeeft met deze videokaart kreeg ik geeneens beeld dus ik zal eerst dat maar eens proberen.
  Ook op het moederbord zelf kon ik verder niks vinden geen stekkertje ofzo om iets te veranderen, ik ben verder een grote prutser op dit gebied dus ik kom er zelf echt niet uit maar ik zal wat jullie allemaal zeiden ook ff proberen! Alvast bedankt!
 • Dat is inderdaad een problemen moederbord. ik hoor wel vaker dat dat moederbord een ramp is. zal me niets verbazen dat het daar aan ligt.
 • het moederbord wat jij hebt (en ik ook :cry: ) is heel slecht met video-kaarten zal wel door de onboard vga komen :(
  misschien een bios update ofzo??
 • ach ja een zeer slecht mobo maar ja ik zal hem wel even op een andere pc uitproberen en de bios update heb ik al ik zal nog een keer kijken of het lukt en anders schijt aan :P
 • [quote:734f959b32="Ochem@n"]niet mee eens; ook je kaart kan zelfs defect zijn!
  probeer maar wat RD zegt, hij heeft een schat aan ervaring[/quote:734f959b32]

  Wacht even jongens…kwijl afvegen… :wink:

  Qua mobo-instellingen kan er niet veel fout gaan. Daar zal het dus wel niet zitten. Ik denk dat je maar eens moet kijken naar de instellingen van die kaart zelf. Ik ken hem niet dus dat moet je zelf maar even bekijken. Op hoeveel Hz staat je monitor nu? 1024x768@85HZ, vaste regel…(CRT)
 • [quote:a2d63e1d3f="Salv"][quote:a2d63e1d3f="Ochem@n"]niet mee eens; ook je kaart kan zelfs defect zijn!
  probeer maar wat RD zegt, hij heeft een schat aan ervaring[/quote:a2d63e1d3f]


  Qua mobo-instellingen kan er niet veel fout gaan. Daar zal het dus wel niet zitten. Ik denk dat je maar eens moet kijken naar de instellingen van die kaart zelf. Ik ken hem niet dus dat moet je zelf maar even bekijken. Op hoeveel Hz staat je monitor nu? 1024x768@85HZ, vaste regel…(CRT)[/quote:a2d63e1d3f]

  je hebt die kaart niet en toch een antwoord geven?
  :o :o
  Het enige juiste is al gezegd en niet door jou :-?
 • Als je die kaart niet heb kan je toch best meedenken aan de oplossing :-?, kdurf te wedden dat driekwart of meer die kaart niet in zen bezit heeft.
 • meedenken geen probleem, alleen dan andere aanhef?
  waarom kwijlen om een compliment voor RD?
  ik vind zijn antwoorden inhoudelijk van hoog niveau, kijk maar eens in de topics.
 • zijn antwoorden zijn van hoog niveau en ja mijn beeldscherm stond op het jou gegeven aantal hz'en. (heb hp 17" ultra 1280) ik heb hem in een andere pc gedaan werkt ie zonder problemen. maar uiteraard toch bedankt voor het meedenken.
 • offtopic//

  Bij zo'n probleem als dit blijft het altijd gissen. Want met al die verschillende componenten blijft het moeilijk om de rotte aan te wijzen. En RD's verhalen en passie voor videokaarten ken ik uit z'n Pb's. Maar wat Ochem@n klonk lachoniek. Had het mannetje van het polifoonjournaal ook zo kunnen zeggen. :lol:

  Maar nu weer even terug naar het probleem want hier schiet mordradead niks mee op…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.