Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Welke zalman cooler de 50 of 80?

Anoniem
no_name
22 antwoorden
 • Hallo, ik wil op mijn videokaart ook zo'n zalman passieve cooler zetten (de hp-80a of iets dergelijks). Nu zag ik op de site van zalman dat er 2 versies zijn. Eentje voor alle hedendaagse kaarten en eentje voor de wat lichtere tot en met de gf 4mx.

  Nu is mijn vraag welke ik zal nemen. De 50 of de 80 versie. Mijn videokaart is een Asus 9180Vs met een geforce 4mx 440 chip en 64 mb geheugen. Het kan dus met de kleine maar ben bang dat i dan te heet word, zeker als ik een beetje ge overclocken (scheelt toch weer 500 punten in 3d mark..)

  Ook lees ik nog wel eens dat hij op sommige moederborden niet past, door dat er andere componenten in de weg zitten. Kunnen jullie op dit plaatje zien of i past? (hoort denk ik eigenlijk bij het moederborden forum maar om nou 2 topics te openen…)

  [img:3bca5b8bdd]http://home.hccnet.nl/t.hulsman/intranet/a7v.jpg[/img:3bca5b8bdd]

  Plaatje komt van de asus site en klopt niet helemaal, moederbord is gelijk alleen zit er bij mij nog een passie coolertje op de northbrige

  Alvast bedankt
 • Jij kan het beste voor een Zalman ZM50-HP gaan en niet voor de ZM80A-HP. die is niet nodig op die videokaart.

  Je kan met een zalman ZM50-HP die kaart heus nog wel wat overklokken hoor. maar zo'n cooler koop je in eerste instantie voor de stilte niet voor het overklokken.

  de ZM50-HP gaat wel passen. de ZM80A-HP word krap.


  (de ZM80-HP en ZM80A-HP zijn bijna het zelfde. de "A" is een nieuwere verbeterde versie)


  Hier nog een foto van de ZM50-HP:

  [img:00b3f521b4]http://www.zalman.co.kr/images/0208/50b-2.gif[/img:00b3f521b4]
 • okee, ga ik denk ik voor de kleine. Koop ik over een half jaartje of id. wel een 80 versie, ik moet nl. aan een andere cooler. heb met prutsen toen de pc aanstond een zo'n plastic blaadje afgebroken en nu maakt i toch een herrie… beetje stom

  Even uit nieuwschierigheid, wat zit er op het moederbord eigenlijk in de weg? de geheugenmodules?
 • Een ZM80A-HP heeft helemaal geen zin op die video kaart. ook over een half jaar niet…

  ik vermoed (maar dat weet ik niet zeker) dat die PCB met Elco's (achter je CPU) in de weg zit.

  Ik heb zelf de ZM80A-HP op een Radeon 9700 en die is behoorlijk breed.
 • [quote:a94bbc3208="Red Dragon"]Een ZM80A-HP heeft helemaal geen zin op die video kaart. ook over een half jaar niet…
  [/quote:a94bbc3208]

  Beetje slordig aant typen geweest. Ik had er bij moeten zeggen dat ik over een half jaar een nieuwe videokaart neem, bij de totale upgrade van mijn systeem. Ik moet nog even jarig worden (20mei) :D

  Wat zijn trouwens pcb's met elco's
 • Elco's zijn die recht op staande buisjes op je moederbord. dat zijn elco's en condensator's (niet echt mijn vak gebied dus vraag niet hoe ze werken)

  PCB betekent printplaat.

  Ik bedoelde die rechtopstaande printplaat achter je CPU dus.
 • snapte eerst niet wat je bedoelde, maar er zit een printje met condensators boven de CPU socket.. dat heb ik niet eerder gezien..

  maar idd, de 80 is redelijk aan de grote kant, je kunt wel een beetje visualiseren hoe groot ie is.. hij valt namelijk iets voor het 1e PCI slot… best groot dus..

  heb em zelf ook op mn TI-4200, maar idd, zoals RD al aangeeft, je moet dit eerder kopen als vervanging voor de geluidsmakende fan, dan voor extreme OC resultaten….
 • uhhh, als je toch een nieuwe videokaart wil gaan kopen.. waarom koop je dan niet de 80 en zet je die over op je nieuwe kaart :)

  Waarom 2x zo'n koeler kopen!? Geld te veel :P
 • [quote:c947e9eae0="2FAST"]uhhh, als je toch een nieuwe videokaart wil gaan kopen.. waarom koop je dan niet de 80 en zet je die over op je nieuwe kaart :)

  Waarom 2x zo'n koeler kopen!? Geld te veel :P[/quote:c947e9eae0]

  Hehe, dat wilde ik juist ook maar waarschijnlijk gaat de 80 versie niet passen op mijn moederbord en over een half jaar neem ik een nieuw moederbord, processor en videokaart.

  En mijn huidige cooler heb ik per ongeluk gesloopt dus moet aan een andrere, ga wel ff passen met een kaar van een vriend, die heeft er een 80 opzitten
 • //turbulence

  Geen extremen OC resultaten met een ZM80A-HP? heb je mijn 3dmark '03 score al gezien dan?
  Radeon 9700 275core @ 412Core overgeklokt!! :D
  Maar goed.. daar is hij in eerste instantie niet voor bedoeld daar heb je wel gelijk in.

  //scenic20

  Het is wel zo dat als je je videokaart weer gaat verkopen dat het makkelijker gaat met een ZM50 erop dan met een stukke oude cooler of helemaal geen cooler.

  dus ik zou zegen, koop wel 2x de cooler.

  ALs ik mijn Radeon 9700 van het najaar verkoop dan gaat ie ook weg met de cooler. ik koop dan wel weer een nieuwe videokaart met een ZM80C1-HP :P
 • [quote:6c446c32b8="Red Dragon"]//turbulence

  Geen extremen OC resultaten met een ZM80A-HP? heb je mijn 3dmark '03 score al gezien dan?
  Radeon 9700 275core @ 412Core overgeklokt!! :D
  Maar goed.. daar is hij in eerste instantie niet voor bedoeld daar heb je wel gelijk in.[/quote:6c446c32b8]

  nou ja, bij mij ben ik er niet echt tevreden over, misschien zit ie er niet helemaal goed op, ik heb hem zelf geplaatst, en jij hebt het ook laten doen he…. Want kan niet hoger clocken als eerst…. misschien de kaart aan zn max :cry:

  [quote:6c446c32b8="Red Dragon"]
  Het is wel zo dat als je je videokaart weer gaat verkopen dat het makkelijker gaat met een ZM50 erop dan met een stukke oude cooler of helemaal geen cooler.[/quote:6c446c32b8]

  dat is ook weer waar… heb mn kaart ook in de verkoop, en icm met de Zalmann is er iemand al geinteresseerd voor 160 Euro… en dat voor een kaart van 1 jaar oud 8)
 • Ik heb die Club-3D ATI9700pro, en ik ga morgen overclocken met avenger. En ik heb nu zo'n standaart koelertje erop zitten, maar dat werkt niet echt lekker, op 330/360 krijg ik al artifacts :-?, is het beter om dan die Zalman HP80 te halen voor het overclocken, ik laat er 2 of 3 casefans op blazen dan?
 • De ZM80A-HP zou ik niet kopen voor overklokken. ik heb er suc6 mee (ik heb er ook Artic Silver III onder zitten overigens) maar dat wil niet zegen dat jij er ook suc6 mee hebt.
  Als je vermoed dat je cooler niet goed is kan je beter een zwaardere cooler erop zetten ipv een ZM80A-HP of wachten op de ZM80C1-hp
 • Maar ik wil hem morgen al kopen, dus dat is niet een goede optie, maar moet ik er dan wel artic sylver 3 onder doen?? kan het niet met gewone koelpasta??
 • Het kan wel met gewone pasta maar veel winst haal je daar niet mee. AS3 is gewoon onzettend goed spul.

  Je kunt dus best een ZM80A-HP kopen maar niet met de intensie te gaan overklokken, je koopt die cooler voor de stilte.
  Overklokken kan maar er is geen garantie dat je net zo ver als ik kom.
 • Zet je mem eens terug, en je core wat hoger. Mem zal wel aan zijn max zitten op 360, dat is erg hoog namelijk. Core zou nog wel hoger moeten kunnen.

  En btw, kan je dat ding niet zelf overklokken? ;)

  Thermal interface is bij mij geen prob denk ik, die heatsink wordt zo ontzettend heet dat ik bijna serieus de blaren op mijn vingers had. Een grotere heatsink met fan lost meer op denk ik :) Als ik hier en daar eens naar de reviews kijk dan denk ik eerder dat RD mazzel heeft met zijn core als dat het door die Zalman komt.
 • - Ik weet ook niet wat voor merk kaart RD heeft

  - Nou ik heb de videokaart, en processor. En Avenger heeft de mobo, en de voeding :wink:

  - Welke koeling voor je videokaart is dan wel voor overclocken??, ik kwam uit op die zalman?
 • Red Dragon heeft een Connect 3D. Maar ik heb een Club3D en die komt bij mij met standaardkoeling tot 391/351.

  Echte huge OC koelers zijn er nog niet voor die kaarten ala R9700 Pro (50W!) De meesten modden een oude CPU koeler naar een GPU koeler als ze aan zoiets gaan beginnen.
 • [quote:731883b053]Echte huge OC koelers zijn er nog niet voor die kaarten ala R9700 Pro (50W!) De meesten modden een oude CPU koeler naar een GPU koeler als ze aan zoiets gaan beginnen.
  [/quote:731883b053]

  Dan moet je goede lijm hebben, of iets dat hem vasthoud want dat ding valt er anders toch af (best zwaar)??


  [quote:731883b053]Red Dragon heeft een Connect 3D[/quote:731883b053]

  Waar zou je die mogelijk kunnen halen??want met mijn standaard koeling lukt het niet echt. (heb ik er al een keer opnieuw moeten oplijmen, en zit nu op primitieve manieren vast :roll: )
 • www.tweakers.net/pricewatch daar haal je die ;) Maar al haal je ook een Connect 3D, dat wil nog niet zeggen dat joue ook goed overklokt. Hangt van het model af.

  In de R9700 zitten mounting holes, je kan dus zelfs met bouten je koeler vastmaken. (wel even isoleren, dus geen bouten direct op je PCB)

  Zou dat dan niet 1 van de oorzaken zijn van een slecht overklok, een slecht gemonteerde koeler?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.