Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Moire op monitor

Anoniem
gerben
10 antwoorden
 • Ik heb sinds een tijdje een nieuwe monitor (Hyundai IQ P910+) gekocht n.a.v. een test in een oude C!T. Ik ben tevreden met het ding, behalve dan dat ik last heb van moire. In het OSD menu van de monitor zitten wel twee opties "horizontal moire" en "vertical moire" maar het enige wat ik ermee bereik is dat ik het trillen van het moire effect kan laten stoppen, en dat de "moire lijntjes" dus stilstaan. Maar weggaan doet het niet.
  Iemand een idee hoe dit op te lossen is?
 • Ga naar de website van hyundai, ik meen dat er nieuwe drivers zijn aangekondigt die dit probleem verhelpen…
 • Op de site van Hyundai krijg ik alleen auto's te zien :) . Op de site van imagequest vind ik wel een driver, maar dat is degene die ik al heb, van april 2001.
  Maar als er nieuwe aangekondigd zijn, zal ik over een tijdje nog eens checken.
 • Ik heb precies dezelfde monitor, maar bedoelen jullie met Moire de lijnen die ik zie die over de hoekpunten van mijn monitor lopen, want daar heb ik ook last van. Ik kan ze ook niet wegkrijgen door mijn instellingen te veranderen en een up-to date driver is niet echt te vinden. Met de lijnen valt opzich wel te leven maar het zou toch beter zijn als je ze kan laten verdwijnen :)
 • Ik denk wel dat wat je omschrijft moire is.
  Voor de duidelijkheid, hier een plaatje waar moire in zit:
  [img:464ef124f2]http://alpha.dyndns.org/ov511/images/1.07/moire.jpeg[/img:464ef124f2]
  Als je dezelfde monitor hebt, is het misschien een bekend probleem en is er wellicht ook een oplossing voor.
  Zodra ik iets meer weet zal ik het hier posten.
 • Heb je toevallig een paar (zware) geluidboxen naast je monitor staan? Of een andere monitor? Als dat zo is, haal ze dan eens weg, en kijk of je moiré ook weg is !
 • Nee, wel een klein desktop PC speakertje. Die stond voorheen altijd naast mijn ouwe (Hansol) monitor, en gaf daar nooit problemen.
  De betreffende ouwe monitor staat overigens 19" naast de Hyundai.
  Waarom inch? omdat er een 19" versterker in het midden staat, en de beide monitoren aan weerszijde er tegen aan. :D
 • [quote:371a2a667f="Gooly"]Nee, wel een klein desktop PC speakertje. Die stond voorheen altijd naast mijn ouwe (Hansol) monitor, en gaf daar nooit problemen.
  De betreffende ouwe monitor staat overigens 19" naast de Hyundai.
  Waarom inch? omdat er een 19" versterker in het midden staat, en de beide monitoren aan weerszijde er tegen aan. :D[/quote:371a2a667f]
  Zou je ook die versterker even weg moeten halen. Dan kan je die mogelijkheden vast afstrepen !
 • Moire is meestal het ergst bij een bepaalde resolutie. Kijk eens of het beter is bij een andere, en of je daarmee leven kunt.
 • Bij mij hebben de spaekers ernaast en de spaeker erop (6.1 6700 boxenset van creative) er wel invloed op, maar het verdwijnt er niet door als ik ze weghaal. Niet dat ik dat zou dan als het helemaal verdween, dan maar door die Moire heenkijken. Bij lagere resoluties wordt het minder, maar ik vind toch dat de minimale resolutie in windows 1280x960 voor mijn monitor is

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.