Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

monitor drivers

Anoniem
Boerke87
5 antwoorden
 • wat doen monitor drivers eigenlijk?
  ik heb nooit drivers voor mijn beeldscherm geinstalleerd en heb er nog nooit problemen eme gehad dus wat is het nut er nu eigenlijk van?
 • Je moet maar zo denken, niets is er voor niets. Ik dacht dat de monitor drivers er voor waren, dat je de monitor niet kunt overbelasten. Als je geen monitordrivers installeert, kun je je refreshrate behoorlijk hoog zetten en je kunt de grootte van je beeldscherm wijzigen naar buitengewone proporties, wat heel mischien af en toe hardwarebeschadiging tot gevolg kan hebben.
 • maar voor het veranderen van de breedte van het beeld en dergelijke heb ik nog van die mooie draaiknoppen onder mijn beeldscherm zitten dus ik kan verschuiven wanneer ik maar wil

  verder nog iets goeds aan drivers voor het beeldscherm?
 • nooit problemen gehad dus waarom dan gaan zoeken?

  als je monitor plug en play ondersteunt hoef je geen (inf.) drivers te installeren
 • Ik kan na het installeren van mijn drivers mijn monitor op 100 Hz met een resolutie van 1280x1240. Dit was eerst niet mogelijk, drivers voor je monitor zijn volgens mij alleen nuttig als je een monitor hebt die functies bezit die een normale plug&play; monitor niet bezit.

  Bijvoorbeeld hoge refreshrates en als je monitor bijvoorbeeld is voorzien van lightframe. En zoals Johnny321 al zei, je kan bepaalde refreshrates die je monitor niet aankunnen niet meer instellen om zo te voorkomen dat je hem beschadigd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.