Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Vlekken/krassen op monitor: coating beschadigd of vuil?

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Er zijn inderdaad al ontelbaar veel topics over het schoonmaken van je monitor, en ik ken allang de naam van Screen99 o.i.d., maar het gaat me erom dat ik niet weet wat er aan de hand is. Ik heb al een paar maanden een kleine vlek of kras ergens linsonder op mijn monitor (Iiayama 19" HM903DTA). Dat zal wel komen doordat ik hem vrijwel nooit schoonmaak. (stom ja :( ). Maar toen ik dat vanmiddag dus wel probeerde maakte ik het nog veel erger; nu is een groot deel van mijn monitor bedekt met dat soort krassen, of vlekken of wat het ook zijn. Ik kan me niet voorstellen dat de coating beschadigd is, ik gebruikte een zacht wc-papiertje met water erop en ik heb zo zacht mogelijk gedrukt. Als de coating daar al van beschadigd durf ik dat ding nooit meer aan te raken…

  Anyways de 'krassen' hebben drie vormen: vlek (van het vegen neem ik aan), spetter (er zat genoeg water in het doekje dat er wat vanaf gespetterd kan zijn) en streep (misschien dat een punt van het doekje langs het scherm is gegaan). Het zou kunnen dat het water al verdampt is voordat ik het kon drogen en zo sporen achterlaat; daar is niet zoveel water voor nodig. Maar ik vraag me toch af of ik de coating niet beschadigd heb. Eerlijk gezegd ziet het er niet zo uit; op de plek waar al maanden de vlek zit ziet het er ernstig uit maar daar kan ik mee leven, maar de rest ziet er uit alsof het op het scherm zit en niet als het ware erin. Sorry ik ben weer eens erg lang van stof ;)
 • Kan me niet voorstellen dat dit echte krassen zijn. Waarschijnlijk is het gewoon vet/vuil wat je verspreid hebt. Probeer het eens opnieuw met een lauw sopje van water met afwasmiddel met een zacht doekje (niet te nat maken) of glassex. Daarna drogen met een afwashanddoek of een zeemleer.

  Suc6!
  Martin
 • Zou zeker geen glassex gebruiken. Dit kan wel eens problemen gaan geven. Ik zou toch maar eens zo'n spuitbus gaan halen met Screen 99 :wink:
 • Zie FAQ.

  Papier kan krassen veroorzaken.
 • Ik heb een doek van me moeder die ik kan proberen (was een dure dus misschien helpt het wel :wink: ) en ik ga morgen wel wat Screen99 ofzo kopen. Ik zal zien wat goed werkt, jullie horen het wel :).
 • [quote:ccd54ff97c="Maribex"]Kan me niet voorstellen dat dit echte krassen zijn. Waarschijnlijk is het gewoon vet/vuil wat je verspreid hebt. Probeer het eens opnieuw met een lauw sopje van water met afwasmiddel met een zacht doekje (niet te nat maken) of glassex. Daarna drogen met een afwashanddoek of een zeemleer.

  Suc6!
  Martin[/quote:ccd54ff97c]

  Niet doen!!!
  Gewoon een speciaal middel voor monitors e.d. gebruiken of anders een beetje water.
  Van glassex gaat je coating zeker weten kapot!
 • Vochtig doekje (zo'n geel ding) heeft bij mij (en de rest van ons pc park :) ) nooit kwaad gekunne. Alleen net nadat ie schoon is staan er een paar strepen, maar die zijn na een 15min weer weg…..
 • [quote:842c01a8b2]Van glassex gaat je coating zeker weten kapot!
  [/quote:842c01a8b2]
  Dan heb ik zeker geluk gehad tot nog toe, want ik heb daar geen enkel probleem mee gehad. Zal het voor alle zekerheid niet meer gebruiken, als je regelmatig je scherm schoon houdt is een vochtig (water) doekje eigenlijk voldoende.

  Groeten,
  Martin
 • Als je met water schoonmaakt, hoe voorkom je dan dat er strepen op de monitor verschijnen na een minuut ofzo? Ze gaan niet meer weg, misschien moet ik het afdrogen ofzo?
 • Zoals ik al eerder schreef, drogen met een afwashanddoek of zeemleer.
 • Het ligt aan de monitor of je wel of geen glassex moet gebruiken.
  Ik heb mijn monitor altijd met glassex schoongemaakt zonder ooit vlekken te krijgen.
  Dit is een Philips 107T monitor.
  Voor mijn zoon heb ik een PC gekocht met Iiyama monitor.
  Toen er teveel vette vingers op zeten ben ik ook met glassex aan de gegaan.
  Dit had ik beter niet kunnen doen.
  Er zitten nu allemaal rare vlekken op de monitor.
  Als het beeld aanstaat valt het nog niet eens zo op, het valt vooral op als de monitor af staat.
  Waarschijnlijk is de Iiyama monitor wel gecoat en de Philips niet.
  Als ik nog eens moet kiezen dan nooit geen gecoatte monitor meer.

  Groeten,

  Munchy
 • Hmmm, hier een iiyama vision master pro 410 17" staan en nooit problemen gehad na schoonmaken met glassex.
 • Wou net zeggen. Gewoon een goede monitor kopen denk ik in ieder geval geen Iiyama maar veel beter is microvitec kost wat maar dan heb je ook wat. greets
 • Allemaal leuk en aardig, maar hij zit nou wel met een probleem en dit helpt nou niet echt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.