Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

vraagjes over mijn videokaart (radeon 9700 pro)

Anoniem
Red Dragon
10 antwoorden
 • zoals sommige al weten heb ik sinds een week de radeon 9700 pro. nu heb ik net delta force task dagger gespeelt (niet het mooiste spel natuurlijk) maar toen had ik anti-aliasing en anisotropische filtering aangezet (afkortingen vergeet ik elke keer :P ) nu lijkt het spel niet mooier. hij is volgens mij zelfs lelijker geworden (alles trilt, bergen enzo) kan dit kloppen dat dit spel er gewoon niet voor gemaakt is?
  dan mijn tweede vraag. als ik naar mijn eigenschappen voor beeldscherm ga heb ik last van een soort artifacts rond mijn muis aanwijzer. hier heb ik niet overal last van, maar op bepaalde plekken zoals in dit scherm bovenin bij de balkjes handleinding/zoeken enz… hoe krijg ik dit weg, want ik vind dit toch niet echt prettig :-?
  allvast bedank, Jarl (16 jaar geen 15 jaar) :P
 • iets minder ver overklokken dan ben je je artifacts ook kwijt ;)


  Wat FSAA en AF (ANISO) betreft, Delta Force is volgens mij Open GL.
  Je moet in je drivers bij zowel Open GL als Direct3D
  FSAA en AF aan zetten.
  ik raad aan:

  FSAA 4x
  Aniso 8x op Performance.
  de rest op high Quality

  Thruform uit
  Vsync aan.
 • dat FSAA en Aniso stond al goed zowel bij open GL als bij direct3D Thruform stond toepassingsverbonden en Vsync stond uit die heb ik nu dus gezet zoals jij zei.
  heb ik alleen nog last van die artifacts rond mijn muis :x :( ik heb hem dus niet overklokt
 • Dat is vreemd. je gebruikt de Omega drivers?
  verder geen extra tweak software toch?

  De Omega drivers moet je nooit gebruiken met extra tweak software en een control panel.
  overklok tool gebruiken kan wel natuurlijk
 • nop helemaal niks anders geinstalleerd zelfs geen overklok tool, maar probleem valt mee. ik heb er dus alleen last van als ik in de [i:707205a181]eigenschappen voor beeldscherm/instellingen/geavanceerd [/i:707205a181]ben geweest
  edit: ff voor de duidelijkheid; ik heb dus alleen de omega drivers geinstalleerd
 • Vreemd dat je daar last van hebt, deinstaleer de Omega drivers eens en probeer de Catalyst 3.2 + control panel (zie FAQ) eens. wie weet helpt het.
 • nog niet geprobeerd, maar ik heb nog een vraag. klopt het dat dat vsync tenkoste gaat van je prestaties. ik kom nou maar tot 3400+ bij 3d mark 2003
 • [quote:e97fc15073="gewoon iemand van 15"]klopt het dat dat vsync tenkoste gaat van je prestaties. ik kom nou maar tot 3400+ bij 3d mark 2003[/quote:e97fc15073]

  Wat denk je zelf? als je V-sync aan hebt en de framerate kan niet boven de 85 uitkomen, zal dan je score lager zijn?
 • maar geld dat dan ook mee met je 3d mark score, want ik heb normaal alles op beste beeldkwaliteit staan, maar ik kan hem ook op beste presatie zetten. doen jullie dat ook als jullie 3dmark draaien? of ben ik dan aan het vals spelen? :lol:

  edit: scheelt toch niet zo heel veel (jammer genoeg) mijn score:

  3DMark Score 4034 3DMarks
  CPU Score 184.0 CPUMarks

  cpu score 15 omhoog en 3dmark score 100 omhoog :roll: . heb nu wel de processor overklokt 1533 mhz ipv 1400 (fsb 145)
  kan mijn score niet posten, er ging namelijk wat mis.
 • Natuurlijk doen ze dat, ze geilen als een idioot op hun 3dmark score, dus ze doen alles om de score maar 10 punten hoger te krijgen, hé Red Dragon ;)
  (dus alle instellingen op snelheid, Vsync natuurlijk uit, Virus Scanner en alle andere achtergrond progjes uit, zelfs een lagere resolutie voor je desktop schijnt iets te helpen, en dan overklokken als een gek, zodat hij nog net stabiel is voor een 3dmark run :D )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.