Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Tft monitor met griebels in het beeld

Anoniem
J.A.Maurer
3 antwoorden
  • Vandaag ontvangen een Compacq 1501 tft scherm. Prima beeld, mar toen ik afsloot, WIN 98SE, bij het afsluitscherm griebels, visgraatjes over het beeld. Op zich mee te leven, maar het probleem doet zich ook voor in een Excel bestand waarin een schuifbalk zit. Op de plaats waar de schuifbalk niet zit heb je ditzelfde effect. Schuik ik de balk er naar toe, dan is er geen probleem. Maar dat komt dan op de plek waar de schuifbalk eerst zat. Is dit interferentie/interlace? Alvast bedankt voor de reakties.
  • Heb je de drivers van de monitor geïnstalleerd? Het is me nog niet precies duidelijk wat je met visgraatjes bedoelt, geen wazig beeld? Of veranderd het als je iets verplaatst, dan zou je ook nog kunnen proberen de videokaart drivers te updaten. Zet iig de refreshrate op Minimaal 72Hz.
  • Bedankt voor je reaktie. Met visgraatjes bedoel ik eigenlijk bij voortduring een permanente stroom van hele fijne schuine streepjes over het beeldscherm. Verplaatsen had geen effect. Met de andere opties ga ik na het weekend aan de gang, ding staat op mijn werk. Jan K.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.