Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Windows 2000 zonder videokaart

Anoniem
Red Dragon
26 antwoorden
 • Hoi,

  Ik wil graag windows 2000 proffesional opstarten ZONDER videokaart. Hij moet gaan dienen als server. Weet iemand misschien hoe dit kan zonder dat windows een error geeft en opnieuw opstart.

  Met vriendelijke groet,

  Greyhound99
 • onmogelijk, de pc moet opstarten met videokaart. zonder videokaart kan een pc niet opstarten. regel een simpel 2e hands pci videokaartje of zo. of een oboard videokaart.
  Als je een moederbord hebt met een Onboard videokaart kan je natuurlijk wel osptarten zonder insteek videokaart.
 • De computer start wel op maar windows is dus hetgene wat roet in het eten gooit. Bijvoorbeeld Dos start prima van een diskette.
 • Dan heeft het moederbord waarschijnlijk al een goedkoop onboard videokaartje. Geen videokaart is onmogelijk, dan geeft de BIOS al een foutmelding in de vorm van meer dan 1 piepje bij de POST, en start het systeem niet op (óók niet naar DOS of iets dergelijks).
 • Nee het moederbord heeft geen goedkoop onboard videokaartje. Want geen videokaart is wel mogelijk en het BIOS slikt het ook gewoon. Het is alleen Windows 2000 die roet in het eten gooit.
 • [quote:dfb4c32d43="Greyhound99"]Het is alleen Windows 2000 die roet in het eten gooit.[/quote:dfb4c32d43]En daar is dus niet omheen te komen. Kennelijk wil Win2K persé een videokaart hebben.
 • [quote:027c9f6724]en het BIOS slikt het ook gewoon[/quote:027c9f6724]Da's dan heel raar, want vrijwel alle moderne moederborden geven daarop een POST error.
 • Inderdaad. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een pc wou opstarten zonder videokaart.

  Ik ben er ook 99% zeker van dat je plan niet gaat werken.

  Wat is er nou voor ergs aan om er een of ander supergoedkoop videokaartje in te gooien? :-?
 • waar sluit je eigenlijk je monitor op aan als je geen video-kaart hebt? :-?
 • [quote:c01a9012a2="computer_nerdo"]waar sluit je eigenlijk je monitor op aan als je geen video-kaart hebt? :-?[/quote:c01a9012a2]

  :roll: zucht.. Simpel toch, die sluit hij niet aan :roll:
  Hij wil een server zonder videokaart. dus ook zonder monitor.

  Het leven is best ingewikkeld he CN ;)
 • Dat is natuurlijk waar, maar hoe weet de topic starter dan dat Windows een error geeft? Ik bedoel, opnieuw opstarten dat merk je wel, maar een error zou je - als je geen speakers hebt - niet opmerken zonder beeldscherm, toch?
 • Hij wil hem als server gebruiken. een server kan je Remote berijken,. dus via netwerk. je kan dan via een andere pc de server bedienen.
 • Ja, maar kan je dan foutmeldingen zien of is het zo van, patsboem, geen toegang, computer start opnieuw op? En dan aannemen dat het om een foutmelding gaat?
 • Als je nu eerst W2K opstart met videokaart, dan in de Apparaat Beheer de videokaart disabled, dan zet je W2K weer uit, verwijder je de videokaart fysiek en zet je de boel weer aan. Misschien werkt het (denk het niet maar je weet maar nooit).

  Als je niet wilt dat ook maar iemand die server kan bereiken anders dan over het netwerk kun je hem beter [b:bcd80ed7cc]met[/b:bcd80ed7cc] videokaart inmetselen in de muur :lol: :o .
 • Hoi allemaal

  Ik zal jullie nog wat uitleg geven (ik probeer samen met Greyhound om dit voor elkaar te krijgen.)

  1. De foutmelding die er gegeven wordt is dat de video driver niet gestart kan worden (stop 0x000000b4). Deze foutmelding van windows kan je weliswaar niet zien als je zonder videokaart start, maar als je daarna met start kan je in de eventlog bij errors de fourmelding nalezen.

  2. Helaas kan je in apparaatbeheer de videokaart als een van de weinige onderdelen niet disabelen. Ik heb ook nog geprobeerd om de videokaart te verwijderen in de instellingen, maar dan werkt het ook niet.

  3. het voordeel van zonder videokaart starten is dat de pc heel erg compact kan worden om als mp3 speler te dienen. het is dan gewoon het bordje, processor, geheugen en harddisk. Alleen de voeding is nog wat groot… :( Voor de bediening als stand-alone heb ik nog plannen, als je helemaal niets kan zien is dat idd wel lastig (maar ik wil t wel zonder monitor). Verder kan ik het pctje met de on-board netwerkkaart bedienen.

  4. Bordjes kunnen wel degelijk zonder videokaart starten hoor (misschien niet alle), ik heb een server staan die als router dienst doet (linux distributie) en daar hoor je het bordje vrolijk piepen als-ie aangaat. Maar hij start na het piepen gewoon op en hij werkt prima. Als je t niet gelooft mag je komen kijken! :D Tip als je het voor je eigen bordje wil proberen: kijk naar de instelling 'halt on error', zet die op no error.

  Ik dacht aan een fake video driver of zo, die in feite niets op het scherm zet maar daar gewoon een gedeelte van het geheugen voor gebruikt of zo. Maar daar heb ik nog niets over gevonden.

  In ieder geval al iedereen bedankt voor het meedenken!

  Heinz
 • ALs ik dit zo lees denk ik dat Linux wel zonder videokaart wil starten en Windows 2K niet.

  De achterligende gedachten is dus een compact systeem. ik denk dan toch dat je moet gaan zoeken naar een Micro ATX moederbord met alles onboard, Videokaart,geluid, LAN, etc etc.
  klein en compleet
 • Ik ben inderdaad al bezig met linux, dat moet wel gaan werken.

  En ik stond voor de keuze om inderdaad een bordje te kopen met alles on-board, maar dan zit je vanwege de videokaart aan de de VIA KM 266 chipset vast en die is al verouderd. (nForce2 met onboard video had wel gekund, maar die vind ik veel te duur voor een server).

  Dus is het de ECS L7S7A2 geworden, met 19x30,8 cm toch nog klein en met een moderne chipset.
 • ECS heeft ook moederborden met videokaart on-board. en een sis chipset.
  ze hebben zelfs een moederbord met een Duron 1400+ onboard.
 • [quote:44fd36694d="Red Dragon"]ECS heeft ook moederborden met videokaart on-board. en een sis chipset.
  ze hebben zelfs een moederbord met een Duron 1400+ onboard.[/quote:44fd36694d]

  Klopt, maar dan zit je vaak aan een aantal beperkingen als:
  - alleen SDRAM
  - maximaal 266 Mhz FSB
  - geen AGP slot.

  En een CPU socket vind ik toch handiger dan een vaste CPU.
 • Als ik het goed heb begrepen moet die server als MP3 server dienen.

  wat moet je dan met meer dan 266fsb?
  wat moet je dan met DDR geheugen?
  wat moet je dan met een AGP slot? je wilt niet eens een videokaart.

  je spreekt jezelf wel tegen.

  Wat moet die server allemaal gaan doen dan dat je niet genoeg hebt aan een Duron 1400 + 512sdram en 200mhz fsb?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.