Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Advies gevr. mbt TFT mon.

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo,
  Binnenkort wil ik een 18 - 20" monitor aanschaffen, met dvi en speakers.
  Ze zijn nogal duur: Eizo, LG, Sony, enz..
  Hebben jullie adviezen voor mij.
  Comp. totaal had mbt Belinea '17" een goed oordeel (prijs/kwaliteit).
  Wat vinden jullie van Belinea?
  Graag jullie reacties.
  Mvrgr Harvey
 • Ding ziet er wel goed uit maar een gouden regel mbt monitoren, je moest ze zelf zien en uittesten.
 • Zorg ervoor dat je digitaal aan gaat sturen, dit is zoveel beter dan analoog. De meeste TFT's bakken er helemaal niks van wanneer je ze op de gewone VGA aansluit.

  NEC schermen zijn heel erg goed. Heb zelf een iiyama AS4612UT en die doet het erg goed. Digitaal goed compatible met Radeon en GeForce kaarten. Met Matrox wil het nog wel eens een probleem zijn en moet dan overschakelen op analoog.
 • [quote:35267a64ae="Slashhead"]Zorg ervoor dat je digitaal aan gaat sturen, dit is zoveel beter dan analoog. De meeste TFT's bakken er helemaal niks van wanneer je ze op de gewone VGA aansluit.
  [/quote:35267a64ae]

  Hmm, dat is nieuw voor me, de meesten beweerden altijd dat het weinig tot niets aan verschil uitmaakte. Dus jij denkt dat als ik 20 euro besteedt aan een dvi kabel dat absoluut niet weggegooid geld is. Vreemd dat die dingen bijna nergens verkocht worden. En die dingen worden ook nooit meegeleverd.

  Zo'n kabel moet je dus hebben?

  DVI-D Monitor Kabel 2x DVI Single Link 1,8m
  DVI-D kunt u aansluiten op zowel DVI-D als DVI-I

  € 15,00
 • [quote:5f74864b29="Slashhead"]Zorg ervoor dat je digitaal aan gaat sturen, dit is zoveel beter dan analoog. De meeste TFT's bakken er helemaal niks van wanneer je ze op de gewone VGA aansluit.

  NEC schermen zijn heel erg goed. Heb zelf een iiyama AS4612UT en die doet het erg goed. Digitaal goed compatible met Radeon en GeForce kaarten. Met Matrox wil het nog wel eens een probleem zijn en moet dan overschakelen op analoog.[/quote:5f74864b29]

  Op een soortgelijke vraag dd 16 oktober 2002 van mij antwoordde je:

  Bij een DVI aansluiting is de aansturing altijd precies beeldvullend. Bij VGA wil het wel eens voorkomen dat er e.e.a. buiten beeld valt. Maar dit is simpel op te lossen. Beeldkwaliteit is hetzelfde.
  _________________
  "No, no, I'm not playing, I'm testing… give me that controller back… muaaaaaaa….".

  en: Ik heb het geprobeerd op een monitor die beide aansluitingen had. Ik zag echt geen verschil….
  _________________
  "No, no, I'm not playing, I'm testing… give me that controller back… muaaaaaaa….".

  Zou men dit met een flexibele mening bedoelen….

  :o
 • Bij mijn weten is het verschil ook vrij gering. Wat je aanschaft is mede van je budget afhankelijk. Met dvi zijn ze meestal wat duurder. En je videokaart moet ook geschikt zijn natuurlijk.

  Kijk ook eens naar de Samsung monitoren, 191T etc. Die zijn goed en zien er mooi strak uit.
 • Nou dat moet ik met klem bestrijden dat de beeldkwaliteit hetzelfde is… ook mijn eigen uilatingen :lol:
  Ik weet niet op basis van wat jullie dat denken maar dat is beslist niet het geval. Misschien helpt het als ik uitleg wat er met het signaal gebeurd.

  Centraal in het geheel is de RAMDAC. De RAMDAC bestaat uit twee delen, RAM en DAC. RAM is het gedeelte waarin digitaal de RGB (Rood, Groen, Blauw) informatie staat opgeslagen om de 32bits kleur te vertalen naar RGB waardes. DAC is het omzetten van digitale RGB waarden naar analoge RGB waarden wat wil zeggen spanningen van 0mV naar 750mV.

  [b:683cd5cae5]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.