Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

wat heb ik nodig voor goede beeldkwaliteit met tv kaart.

Anoniem
schoenie
12 antwoorden
 • hallo,

  ik heb gister een pctv kaart van Pinnaclesys PCTVPro gekocht.
  alleen constateer ik dat mijn beeld niet echt goed is in vergelijking tot met de tv. weet iemand misschien ook hoe je dit het beste moet aansluiten want in de handleiding staat ook niet echt veel informatie.
  als je wat meer wilt weten over de kaart zie http://www.pinnaclesys.nl of com
  alvast bedankt.
 • Eventueel een antenne versterker aanschaffen (mag een goedkope zijn van ca. 18 euro bij de Karwei) daarnaast moet je alle pluggen die in de kabel zitten vervangen door metalen exemplaren (i.v.m. afscherming). Dus geen plastic rommel.
 • Goede kwaliteit kabel zou ook kunnen helpen. Wordt vaak als satelliet kwalteit verkocht.
 • ok, want nu gebruik ik die plastig troep ja, maar de kwaliteit word dus beter als ik kabels gebruik met metalen geleiders.
  maar word het beeld dan net als van de tv (dezelfde kwaliteit).
  of zie je nog steeds strepen.
 • Verbeteren van de kabel en stekkers helpt alleen tegen ruis/sneeuw. Wat voor strepen heb je? Screenshot?
 • het zijn een soort strepen die telkens door het beeld heen flikkeren.
  ik hoop dat het komt doordat ik van die b kwaliteit kabels gebruik.
 • Beter dan je TV thuis hoef je niet te verwachten. Daarbij is een PC monitor niet geschikt voor TV beelden van hoge kwaliteit. Wel een goed ding om op te nemen, op harde schijf.
 • Je hebt waarschijnlijk een antenneversterker nodig, bij mij pctv hielp het, want om de een of andere reden heeft een tv-kaart een sterker signaal nodig dan een tv.
 • Zorg ook dat je niet te veel splitters zitten tussen de binnenkomst kabel/antenne. Ik heb er twee, vrij slechte kwaliteit.
  Als je een antenne hebt, kun je ook een keer de kristallen vervangen, dat helpt ook.
  [quote:99a1d71732]Eventueel een antenne versterker aanschaffen (mag een goedkope zijn van ca. 18 euro bij de Karwei) daarnaast moet je alle pluggen die in de kabel zitten vervangen door metalen exemplaren (i.v.m. afscherming). Dus geen plastic rommel.[/quote:99a1d71732]
  Hoe groot is het voordeel wanneer je alle plastic pluggen vervangt met metalen. Ik heb nu alles met plastic pluggen. Ik zou natuurlijk graag een betere kwaliteit hebben.
 • dus als ik een antenne versterker koop zou ik beter kwaliteit moeten hebben + die kabels met dat metaal inplaats van plastic.
 • Een antenneversterker is het belangrijkste, die metalen pluggen heb ik nooit geprobeerd dus daar kan ik niets zinnigs over zeggen. En als je een antenneversterker hebt en hij geeft nog steeds geen goed beeld, dan kun je de kabels vervangen. Bij mij hielp dat geloof ik ook een keertje.
 • Met goede kabels en stekkers wordt de boel minder gevoelig voor interferentie. Een pc produceert nogal wat RF signaal, dus zou het signaal behoorlijk kunnen storen. Zet maar eens een portable radio vlak naast een pc, dan snap je het wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.