Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

installeren vga display adapter in xp

Anoniem
its-me
15 antwoorden
 • Hoi,

  Kan iemand me uitleggen hoe ik in xp kan een standaard vga display driver kan installeren? Voordat de driver van mijn Ati kaart werkt moet er blijkbaar eerst een standaard vga display adapter geinstalleerd worden.

  Tnx.
 • Dat is vrij gemakkelijk:

  1. Zet je computer aan
  2. Druk net zo lang op OK totdat er niets meer gevraagd wordt.
  3. Klaar. 8)
 • Maar even zonder gekheid. Een standaard vga display driver wordt door XP automatisch geïnstaleerd…anders zou je niet eens beeld krijgen!

  Zou je misschien iets meer kunnen vertellen over wat je probleem is misschien kan ik je dan beter helpen… 8)
 • Het is probleem is uiteraard dat xp niet zelf installeert haha. Er staan in de hardware lijst 2 grafische kaarten en 1 daarvan is vga compatible staat er tussen haakjes bij. En nu komt het probleem ik weet niet wat voor merk hardware die vga kaart is.Het is een medion PC en die dingen zijn voorgeinstalleerd en je krijgt er geen cd bij. Als je dus je harde schijf formatteert heb je een probleem. Als klap op de vuurpijl willen die gasten van Medion je ook nog niet vertellen wat voor configuratie die PC heeft uit concurrentie overwegingen. Ik kan hem wel naar hen opsturen en dan installeren ze een nieuw image en daar heb ik dus geen zin.

  Als ik die adapter en de hardware lijst gooi en vervolgens opnieuw opstart krijg ik niet het gewenste resultaat. Dus moet ik op een andere manier die kaart installeren om vervolgens de tweede adapter te kunnen installeren. De een werkt niet zonder de ander. Snap je?
 • Oké, ik kan je zo niet 1,2,3 een antwoord geven maar ik zal je vertellen wat ik weet:
  Als het een recente Medion PC is dan zit er volgens mij een soort speciaal voor Medion gemaakte opgevoerde Radeon 9500 in die Medion volgens mij de Radeon 9600TX o.i.d. noemt. Dit is volgens mij dus geen "echte" Radeon 9600(pro) die pas later is uitgebracht.
  Dat verhaal over die twee adapters is mij niet helemaal duidelijk maar wat ik wel weet is dat de bij het installeren van de Radeon R300 serie (9500/9700 etc) je in het apparaatbeheer standaard 2 adapters geïnstalleerd krijgt (dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Radeon 7500 die op deze computer maar als één beeldschermadapter wordt weergegeven).
  Dus je hebt niet eens zelf een CD gekregen waarmee je een image terug kunt zeggen…sjonge wat irritant :evil:

  Met google kwam ik op de volgende link Dit is de driver voor de videokaart in de Titanium Medion 8008, heb je die misschien??? (in dat geval staat hier een aardige review)
 • Ja klopt het is de 8008. Bedankt zover. ik hoop dat het lukt.
 • Nee deze driver had ik zelf ook al gevonden Tijdens de installatie krijg je die melding over die vga adapter en de installatie moet dan ook worden afgbroken. Dat is nou juist het probleem. En de service van medion is echt bagger. Maarja moet je maar niet voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten he.

  Niettemin wie helpt mij verder?
 • Is die tweede adapter misschien de tv-tuner? En moet je daar dan ook geen drivers voor installeren…ze staan iig wel bij die driverlink die ik je gaf…

  anders lees je hier eens wat door misschien staat daar wat bij…
 • Ja perfekt dank je. Ik zit er nu toch niet achter. Die pc is van iemand anders. Ik ga nog wel is ff spitten :-? En anders kan ik hem altijd nog opsturen he? Haha wat belachelijk je PC opsturen om een driver te installeren.
 • Ik heb hetzelfde probleem. Na een nieuwe installatie van XP is het niet mogelijk om de Ati drivers te installeren. Installatie wordt afgebroken met de mededeling dat er geen inf-driver is. (Probeer eerst standaard VGA te selecteren). Maar bij de grafische adapter staat dat VgaSafe is geinstalleerd en die kun je niet verwijderen.
 • Lastig he. Als je de oplossing vindt let me know. Want ik ben er nog niet uit.
 • Ik heb ook nog geprobeerd om XP in de veilige modus of met alleen vga ondersteuning op te starten maar in beide gevallen blijft er als stuurprogramma VgaSafe staan. Zou helpdesk van ATI raad weten?
 • Kijk toch eens even op WWW.medion.de
  Onder treiber & updates naar treiber naar titanium en dan titaniun 8008, er staan daar 23 treiber&updates, ook voor je videokaart!
 • he maatje,

  geef mij die image en ik kan mij oorlog met medion staken!
 • Ik zag dat er voor XP aparte drivers zijn. Stom natuurlijk dat ik dat niet eerder gechecked heb, maar de versienummers zijn gelijk. Ik ga ze nu uitproberen en laat het zo snel mogelijk weten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.