Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Help!!!!Problem met flashing Ati Radeon 9500 pro(Sapphire)

43 antwoorden
  • In de Computer!Totaal wordt voor de BIOS gewezen op 3D chipset en niet naar Guru3D. http://www.3dchipset.com/bios/index.php
  • Bedankt voor de moeite, maar het probleem blijft het zelfde met de zelfde melding. Ik kan dus gewoon niet meer flashen. trouwens volgens mij zijn de bios files van zowel 3Dguru als jouw link het zelfde. Freddie
  • [color=red:d5059a61a0]mod edit: Hier stond onzin.[/color:d5059a61a0]
  • Beste Ger_T, Ook jij bedankt voor je antwoord dit helpt heel veeeeeeeeeeeeel.Wel vraag ik mij af als je niet gehinderd wordt door enige kennis over video kaarten waarom je dan antwoordt. groetjes,freddie
  • Zo'n conclusie zou ik niet te snel trekken. Geef eens een link naar die BIOS. Gebruik je wel hetzelfde commando als in de Computer!Totaal staat?
  • In de FAQ staat ook een klein stukje over het Bios Flashen: [quote:633bb92f71="FAQ videokaarten"] [b:633bb92f71]* Ik heb een radeon 9500/9700 en de kaart wil niet overklokken, telkens als ik hem overklok gaat hij automatisch terug naar de standaard waardes :( [/b:633bb92f71] Om een Radeon 9500 / 9700 over te klokken naar een Radeon 9700 PRO dient de bios van de videokaart te worden geflashed, anders is het in veel gevallen onmogelijk de kaart over te klokken. Veel Radeon 9500/9500 PRO/9700 kaarten zijn dmv de bios van deze videokaarten beveiligd tegen overklokken, dit is dus te omzeilen door de bios van uw videokaart te flashen. Een bios voor de radeon 9500 of 9700 om te kunnen overklokken kunt u [url=http://www.3dchipset.com/bios/index.php]Hier[/url] vinden. [b:633bb92f71]Let op!![/b:633bb92f71] Wees voorzichtig met flashen van uw videokaart bios, uw garantie kan vervallen!! Deze BIOS werkt (getest door Slashhead) op : Radeon 9500pro: Gigabyte, Hercules en Sapphire en op de Club-3d en Connect-3d Radeon 9700 (getest door Red Dragon) De Bios die ik gebruik voor mijn Connect-3d radeon 9700 is een getweakte Club-3d Radeon 9700 PRO bios. Deze kunt u Hier downloaden: [url=http://slashhead.homestead.com/files/978004P.bin]klik hier[/url] [b:633bb92f71]* Hoe flash ik de bios van mijn Ati Radeon 9x00 videokaart?[/b:633bb92f71] Voor het flashen van de videokaart gebruikt u “Ati flash”, deze kunt u [url=http://www.3dchipset.com/bios/index.php]Hier[/url] downloaden. Ati flash en de nieuwe bios zet u op een “bootable” floppy en uw start vervolgens uw pc op met deze floppydisk ipv dat u normaal windows opstart. Als alles goed is gegaan komt u nu in een “ms-dos” omgeving: A:> Voordat u uw videokaart flashed maakt u eerst een backup van uw huidge bios, dit kan met ATI flash door het volgende commando te gebruiken [b:633bb92f71]ATIFLASH -s 0 backup.bin[/b:633bb92f71]. Hierna kan u uw bios overschrijven met de bios die u op uw floppy heeft gezet. Dit doet u door het commando: [b:633bb92f71]Atiflash -f -p 0 naamvandebios[/b:633bb92f71] Een voorbeeld voor als u de [i:633bb92f71]978004p.bin[/i:633bb92f71] bios gebruikt, u voer dan het volgende commando in: [b:633bb92f71]Atiflash -f -p 0 978004p.bin[/b:633bb92f71]. De bios is nu vervangen voor de nieuwe bios, u kunt nu uw pc herstarten en windows weer ingaan.[/quote:633bb92f71] Je zou kunnen proberen de bios die hij niet wil flashen te Forceren. dat moet met het commando wat hierboven staat, [b:633bb92f71]Atiflash -f -p 0 naamvandebios[/b:633bb92f71]
  • Dat is de functie van de "0" daarom snap ik zijn probleem eigenlijk niet als ie het doet zoals het in het blad staat. Ik zou 1freddie toch adviseren het blad te volgen en niet de aanwijzingen van Guru3D.
  • freddie, niet op mij kwaad worden, maar op jezelf. Je gebruikt twee artikelen door elkaar en als het mis gaat ga je piepen. Een beetje hetzelfde als je processor flink overklokken en als je rook ruikt ga piepen van "hij doet het niet meer" . je gaat een je kaart flashen , maakt geen backup voor als het fout gaat, en zegt tegen mij dat IK geen verstand heb van videokaarten. Dit bericht zal ook wel weer gemod worden door de moderator die bovenmatig geintresseerd in ati viodeokaarten. Als ik een zelfde opmerking had gemaakt waar het niet ati videokaarten betrof was ik volgens mij niet gemodereeerd.
  • Aan Ger_T, Zoals blijkt uit mijn eerste bericht heb ik zelf al aangegeven dat ik een grote stommiteit heb uitgehaald. Ik wordt niet boos alleen vindt ik dat als er iemand hulp vraagt, al is dit, naar jouw mening dom, dan kan er ook een andere reactie volgen om te helpen. Volgens mij is dit de bedoeling van dit forum. Dit is mijn laatste reactie op die van jou. freddie
  • Beste Slashhead, Red Dragon, Ik heb ook de aanwijzingen van computertotaal gevolgd, maar ik denk dat het terugflashen met het Bios file r9500.e6 een totaal ander resutaat heeft opgeleverd. Als ik de "-i "optie uitvoer dan krijg ik als melding terug "9500"dus zonder de "pro" aanduiding. Ik krijg het bios eenvoudigweg niet teruggeflashed. Steeds weer de error melding "the vga bios file does not match the vga card", zowel met de "-f" optie als zonder. Ik kan dus niet "forcen". Het bios weigert een ander bios te accepteren. Het artikel waar RED DRagon naar wijst ook geprobeert maar geen resultaat. Wel moet ik nog melden dat de opdrachtregel waarmee ik het bios file r9500.e6 heb geflashed was "atiflash -f -u 0 e9500.e6". Het valt mij wel dat het GEEN bin file is. De "-u" optie bestaat niet in de lijst als je "atiflash" start maar werd wel in het begeleidende readme.txt file gegeven. Kan het zijn dat dit een niet gedocumenteerde optie is??? freddie
  • Inderdaad vreemd dat het geen .bin of .rom file is. wellicht kan het daar aan liggen. Je kan proberen een E-mail naar Saphire te sturen zodat zij de juiste Bios E-mailen. Al andere Biosen geprobeerd van de site van www.3dchipset.com ? de -u optie ken ik ook niet.
  • Ik ga dit ook maar proberen. Heb intussen al een mailtje naar Sapphire UK gestuurd en een mailtje terug gehad. Zij gaan ermee aan het werk. Ik wacht dat maar verder af. Zal jullie wel laten weten wat de resultaten zijn. In ieder geval voor zover bedankt voor de moeite. freddie
  • De BIOS die ik op de Sapphire heb losgelaten was een .bin (zie 3Dchipset) die je middels [color=blue:90c924dc0f]atiflash -f -p 0 bios.bin [/color:90c924dc0f]kon flashen. Middels de "0" kun je dus een BIOS update forceren. Het ziet er idd naar uit dat je een verkeerde BIOS hebt opgezocht op guru3D. Ik weet van Gigabyte dat zij bij een ViVo kaart een .f2 bios leveren. Hier zit dus ook een verwijzing in naar WDM. Ik denk dat je gewoon een broodje speciaal hebt gepakt in plaats van een normale BIOS.
  • [quote:28af3e918c="Ger_T"]freddie, niet op mij kwaad worden, maar op jezelf. Je gebruikt twee artikelen door elkaar en als het mis gaat ga je piepen. Een beetje hetzelfde als je processor flink overklokken en als je rook ruikt ga piepen van "hij doet het niet meer" . je gaat een je kaart flashen , maakt geen backup voor als het fout gaat, en zegt tegen mij dat IK geen verstand heb van videokaarten. Dit bericht zal ook wel weer gemod worden door de moderator die bovenmatig geintresseerd in ati viodeokaarten. Als ik een zelfde opmerking had gemaakt waar het niet ati videokaarten betrof was ik volgens mij niet gemodereeerd.[/quote:28af3e918c] Dat heb je dan mis. Aan opmerkingen als "eigenshuld dikke bult" heeft niemand wat aan. Dat wekt zoals je gezien hebt alleen maar ergenis op. Vandaar de mod op jouw bericht. Wat de kwestie ATI betreft, daar ga ik niet serieus op in.
  • :lol: :lol: aan iedereen die heeft meegedacht en vooral Slashhead en Red Dragon, Ik ben er eindelijk uit Dit is na lang zoeken en proberen mijn oplossing voor het volgende probleem: ik heb mijn bios van een Sapphire Atlantis 9500 Pro geflasht met een verkeerde bios "r9500.e6" het gevolg was dat de originele bios en andere biossen niet meer te flashen waren. Ik heb in dit forum en bij Guru3D hulp gezocht. En van diverse mensen zeer bruikbare aanwijzingen gekregen. Maar geen enkele bios was te flashen. Toen heb ik, uit wanhoop geflasht met een bios die absoluut niet voor deze kaart was (flashrom.rom). Toen had ik geen beeld meer, maar ik vermoedde (en hoopte)dat het verkeerde bios nu gewist was. Ik heb toen het volgende gedaan. Met drdrflash een bootfloppy gemaakt en atiflash erop gezet samen met "original_33.bin" (alles te downloaden van: http://www.rage3d.com/board/index.php?s=5e0c4b47b28d2d2ba9236d0c26519982 en in de autoexec.bat de volgende regel opgenomen omdat er geen beeld was "atiflash".exe -f -p 0 original_33.bin" en tot mijn verbazing had ik na het opstarten weer beeld met de goede melding van mijn videokaart. Drivers geinstalleerd en alles lijkt nu in orde te zijn. Van bovenstaande link zijn ook overklok biossen te downloaden. Nogmaals iedereen bedankt voor de moeite. freddie
  • En nu met die 3Dchipset BIOS flashen? Je kan overigens ook Omega drivers gebruiken, staat in de FAQ :lol:
  • Het blijkt wel dat je core geen super hoge waarden aankan. Anders kreeg je die checkerboards niet. Veel mensen die radeon 9500 non pro laten lopen als een 9700 hebben dezelfde verschijnsels. Maar het bios was ook niet echt brilliant voor je kaart natuurlijk. De drivers geven in benchmark proggies en wininfo altijd de kaart type aan. Het bios kun je dan achterhalen met het programma GLINFO.
  • [quote:e064a7beec="1freddie"]:lol: :lol: aan iedereen die heeft meegedacht en vooral Slashhead en Red Dragon, Ik ben er eindelijk uit Dit is na lang zoeken en proberen mijn oplossing voor het volgende probleem: ik heb mijn bios van een Sapphire Atlantis 9500 Pro geflasht met een verkeerde bios "r9500.e6" het gevolg was dat de originele bios en andere biossen niet meer te flashen waren. Ik heb in dit forum en bij Guru3D hulp gezocht. En van diverse mensen zeer bruikbare aanwijzingen gekregen. Maar geen enkele bios was te flashen. Toen heb ik, uit wanhoop geflasht met een bios die absoluut niet voor deze kaart was (flashrom.rom). Toen had ik geen beeld meer, maar ik vermoedde (en hoopte)dat het verkeerde bios nu gewist was. Ik heb toen het volgende gedaan. Met drdrflash een bootfloppy gemaakt en atiflash erop gezet samen met "original_33.bin" (alles te downloaden van: http://www.rage3d.com/board/index.php?s=5e0c4b47b28d2d2ba9236d0c26519982 en in de autoexec.bat de volgende regel opgenomen omdat er geen beeld was "atiflash".exe -f -p 0 original_33.bin" en tot mijn verbazing had ik na het opstarten weer beeld met de goede melding van mijn videokaart. Drivers geinstalleerd en alles lijkt nu in orde te zijn. Van bovenstaande link zijn ook overklok biossen te downloaden. Nogmaals iedereen bedankt voor de moeite. freddie[/quote:e064a7beec] Creative thinking! Thumbs up! 8)
  • de oplossing lijkt op de beroemde "Baxcorp disk" ;) goeie oplossing :)
  • Ik heb mijn Ati Radeon 9500 pro geflashed met de nieuwe bios van 3d Guru zoals beschreven staat in de laatste Computertotaal. Nu kreeg ik bij een antal spellen een dambord beeld, dit blijkt bij de Sapphire voor te komen. Toen heb ik weer geflashed maar nu met en andere bios (dacht dat die origineel was) 9500e6, maar mijn benchmark blijft nu duidelijk achter bij de originele Bios. Kon op internet geen originele bios vinden (ben zo stom geweest om mijn bios niet te backuppen) en probeerde weer met de bios van 3DGuru flashen. Krujg nu de melding "the vga bios file does not match with VGA card" en kan dus niet meer flashen. Weet iemand een oplossing bijvoorbeeld het ressetten van het bios en dan met de originele bios weer te flashen??? Ik weet niet hoe te ressetten. Heeft iemand het originele bios of weet waar die te downloaden?? Freddie

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.