Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Ati Radeon 9700 flashen naar 9800 pro

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Binnen een paar dagen moet het dan gaan gebeuren, mijn radeon 9700 'modden' dmv een voltmod én een socket A koeler en memsinks op het geheugen.

  Nu haalt mijn kaart 391/324 (9800pro snelheden zijn 380/340).

  Mijn kaart draait ook goed op 340 (voor het geheugen), maar dan krijg ik na een tijd artifacts. Dat is met de voltmod+memsinks straks verleden tijd natuurlijk en dus wil ik proberen om er een
 • ik zou het niet proberen of je moet het later weer terug kunnen zetten want die bios is gemaakt voor die kaart en die zal denk ik niet helemaal gelijk zijn aan die van jouw.
 • Je moet het zelf weten, als je het wilt proberen. Volgens mij kan het wel en zo niet, zet je gewoon de oude Bios weer terug, met behulp van de Baxcorp Disk (TM :wink: ) waarmee je ook 'blind' flashen kan. (Zie ook FAQ dit forum)
  Ik weet alleen niet of de verschillen tussen de 9700 en 9800 klein genoeg zijn, om een Biosflash mogelijk te maken.
 • Er zijn wel veel overeenkomsten tussen de 9700 en de 9800. Dus vandaar dat het misschien wel lukt. Zo zie je maar dat je een 9700 áls 9800 kan installeren, als de kaarten erg veel verschilde lukte dat niet.

  Als het wel lukt, hoef ik ook nooit meer een driver-hack te installeren en heb je meer optimalisaties voor aniso en fsaa (als 9800).

  Terug flashen moet iig wel lukken, maar als er een heeeele grote kans zou zijn dat het niet gaat dan doe ik het niet.
 • Ik zou het niet doen, de verschillen tussen de R300 en R350 zijn veel te groot om zomaar een Radeon 9800 PRO bios erop te zetten. ik kan je voor 99% verzekeren dat het mis zal gaan. in het ergste geval kan je niet eens meer de oude bios terug zetten.

  kortom NIET AAN BEGINNEN.
 • Ik ben het met RD eens, ik zou er niet aan beginnen. Eigenlijk wil ik ook is testen wat nu precies het verschil is in score tussen een 9700 en 9800 op dezelfde core snelheid, hebben die nieuwere technieken effect? Mss kunnen we dat een keer proberen RD. Allebei 03 draaien op dezelfde cpu snelheid en zelfde snelheden op de 3d kaart.
 • Degelijke testen zijn al gedaan op internet. de R350 is sneller dan de R300 op de zelfde kloksnelheid.
  dit komt door Hyper-Z III+ en andere verbeterde technieken.

  zoek en lees maar wat reviews.
 • Hmm :(

  Nou dan ga ik er idd niet aan beginnu!~
  Dan maar 'gewoon' overklokken, allang blij dat ik hem als 9700 pro heb.. :)

  Dank je voor de info RD!
 • Precies, prima kaart toch wat je hebt. :)
  Ik ben er zelf ook dik tevreden mee. volgende videokaart upgrade komt bij mij pas van het najaar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.